Increderea in partenerul de viata

In orice relatie de cuplu, increderea joaca un rol esential. Ce se intampla cand acea siguranta este destramata? Ce sanse mai are relatia?

In aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti, Dr. Gina Chiriac, Presedinte Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa, ne propune un parcurs prin cele mai importante etape ale relatiei de cuplu si cum sunt acestea afectate de castigarea sau pierderea increderii.

Baza unei relatii de cuplu, punctul din care incepem sa vedem un viitor alaturi de partener, este momentul in care descoperim ca celalalt parca umple golurile pe care le aveam pana in acel moment. Pe scurt, cand credem ca ne-am gasit jumatatea.

„Noi il investim cu incredere si speranta”, explica Dr. Gina Chiriac.

Problemele apar dupa aceasta prima etapa, cand descoperim ca si celalalt are defectele sale, ca orice om de altfel. Este o perioada in care apar primele conflicte serioase, apar dezamagiri, promisiuni neindeplinite, rutina.

Ce este nevoie sa facem pentru a gestiona conflictele din relatia de cuplu? Ce comportamente duc la pierderea increderii? Raspundem acestor intrebari acum, la Meditatii pentru parinti.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s