Relatia de cuplu nu mai e ce-a fost?

Ce faci in momentul in care ai senzatia ca tu te implici mai mult in relatia de cuplu decat partenerul tau? Afla aici o cale catre echilibrul din tine, catre puterea dragostei, catre echilibrul relatiei.

Iti aduci aminte cand te-ai indragostit prima oara? Iti aduci aminte de emotia aceea coplesitoare? Iti aduci aminte de privirea lui, cum ii straluceau ochii? Iti aduci aminte de momentul in care v-ati apropiat si v-ati simtit unul pe celalalt? Cand ti-a spus ce simte pentru tine? Cand i-ai spus tu ce simti pentru el? Cand ati plecat impreuna in vacanta, ati colindat impreuna doar voi 2? Asta numeam eu dragoste acum ceva vreme si ma asteptam sa o am in viata mea pentru totdeauna.

Surpriza este ca dispare la scurta vreme dupa ce apare. Apoi, incerci sa recladesti acele sentimente de inceput, dar nu mai gasesti acelasi lucru. Asa ca, ori accepti compromisul si supravietuiesti casniciei, ori pleci sa cauti la nesfarsit partenerul perfect. Poate il vei gasi si veti trai fericiti pana la adanci batraneti.

Eu am incetat sa caut aceasta dragoste pierduta. Am spus STOP! Cand a disparut, mi-am oferit timp si spatiu sa vad ce apare in loc. Mi-am oferit timp sa redescopar femeia care era de multi ani langa mine. Ciudat, nu am descoperit-o din nou pe ea fiindca se schimbase, ca si mine, in acest timp. Eram doi oameni straini dar, ciudat, cu atatea lucruri in comun.

Am invatat ca singurul lucru pe care il poti face pentru a schimba omul de langa mine este sa il accepti asa cum este. Pare absurd, pentru ca, daca il accept asa cum este, inseamna ca nu mai ma intereseaza daca se schimba sau nu. Da, este absurd (daca gandesti asa).

Acceptarea este singura cale catre echilibru in relatia de cuplu. Pentru ca, atunci cand este acceptat, partenerul se va simti liber si va avea in sfarsit spatiu sa te asculte si pe tine. Iar ce se va intampla nu va fi o schimbare la el/ ea, ci va insemna o transformare pentru insasi relatia de cuplu, iar voi veti ajunge la o dragoste si armonie pe care nici nu stiati ca o puteti trai.

Din pacate, nu este usor. Eu am avut nevoie de timp si de putere. Iar puterea vine din dragostea pentru ceilalti. Dragostea pentru ceilalti vine tot din mine, din cunoasterea MEA despre MINE… Da, este un cerc vicios, care te intoarce mereu la tine, la sursa de energie proprie, cu care, daca nu reusesti sa te conectezi constant, nu vei gasi puterea sa faci schimbari pe termen lung.

Omul de langa tine va da si el importanta relatiei voastre, cand va putea si el, ca si tine, sa SE iubeasca. Daca acum doar tu iti pui aceasta problema, singurul lucru pe care poti sa il faci este sa fii 100% in relatia cu el si 100 % in relatia cu tine. Tu poti crea doar contextul pentru transformarea lui. Daca o va face sau nu, nu iti poate promite nimeni. Doar tu il cunosti si poti simti ce se intampla.

Incepe prin a-ti face cadou timp pentru tine. Permite-ti luxul acesta, sa afli cine esti, caci numai asa ai acces la puterea din tine si puterea asta se cheama puterea de a iubi!

Schimbarea va incepe in timp si cu pasi mici. Poate vei vedea ca nu mai este asa de important daca duce sau nu gunoiul sau daca are sau nu grija de cumparaturi. Dar este un drum lung si nu toti oamenii au o viata lunga si plina de rabdare la dispozitie.

Unii oameni „nu au timp acum”. Altii, pur si simplu, renunta si se resemneaza. Din pacate, renunta la ei insisi.

Daca nu te regasesti sau nu te inspira ce am scris, este absolut normal; suntem atat de diferiti. Fericirea fiecaruia arata altfel.

Eu iti multumesc ca ai citit pana aici. A fost incercarea mea de a inspira oamenii de langa mine. O incercare de a face oamenii sa isi ia viata in maini, sa isi asume cursul vietii lor ca o decizie care le apartine. O incercare de a-i face sa isi dea voie sa iubeasca lumea in care traiesc si sa se bucure de viata.

Daca insa te-a inspirat si vrei sa descoperi cum poti transforma dragostea din nevoie in putere, traind intr-o relatie care iti ofera dragoste, pasiune si echilibru chiar daca daca te-ai obisnuit sa te neglijezi si sa il pui pe cel drag pe primul loc, te asteptam la urmatorul eveniment gratuit.

Autor articol: Andrei Tudose – Speaker motivational TEDx, trainer certificat si expert in a conecta oamenii cu bucuria vietii provocandu-i la dezvoltare personala prin metode experientiale inovatoare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s