Importanta somnului

Somnul este responsabil de starea noastra de bine. Exista mai multe cicluri de somn si in cadrul fiecarui ciclu se intampla alte lucruri. Pe langa acest lucru si durata lor difera, daca la inceputul noptii durata unui ciclu este mai mare, spre dimineata ea devine mult mai scurta. Chiar daca uneori incercam sa recuperam in timpul zilei orele nedormite pe parcursul noptii efectul nu este cel scontat. Spre exemplu, stadiul 2 de somn nu se poate recupera.

De-a lungul noptii corpul isi produce hormoni pentru reglarea organelor. De aceea este recomandat sa dormim intre 7 si 9 ore in fiecare noapte. In lipsa somnului apar durerilor musculare, starile de irascibilitate, boli ale inimii si dereglari ale pancreasului.

Care sunt beneficiile somnului aflam de la Mona Ciureze, specialist in somn, la Traieste Sanatos cu Simona.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s