Idei de activitati si jocuri pentru copii de 7 ani

Idei de activitati si jocuri pentru copii de 7 ani

Pe masura ce cresc, puii nostri isi dezvolta si pasiunile. Cum petreci timp de calitate cand cel mic a ajuns la varsta scolara? La Meditatii pentru parinti, am pregatit o serie de idei de activitati si jocuri pentru copii de 7 ani si peste.

„Varsta de 7-10 ani e o perioada in care copiii trec de la gradinita la scoala si incep sa aiba mai multe restrictii”, explica psihoterapeuta Dina Frazzei. Aceastra etapa de tranzitie ii schimba atat pe cei mici, cat si relatia lor cu parintii. De la 7 ani, copiii vor mai multa independenta, simt mai mult nevoia de relaxare si vor sa isi controleze parintii.

Din aceasta perspectiva, ce activitati sau jocuri pentru copii de 7 ani am putea gasi, astfel incat sa petrecem un timp de calitate in familie? Descopera acum.

Activitati si jocuri pentru copii de 7 ani

De cele mai multe ori, este suficient sa iti intrebi copilul ce vrea sa faceti impreuna. Va veni rapid cu o propunere si, in plus, va capata mai multa incredere in sine pentru ca l-ai lasat pe el sa aleaga. La varsta de scolar, timpul de calitate in familie inseamna activitati care sa nu puna presiune pe cel mic, care sa nu aiba un scop precis. Gandeste-te ca abia asteapta sa scape de la scoala si chiar nu mai are chef de jocuri educative.

Printre cele mai potrivite jocuri pentru copii de 7 ani sau peste se numara jocurile de rol, in care cel mic conduce. Lasa-ti puiul sa iti arate cum te vede si invata din comportamentul sau.


Un comentariu la „Idei de activitati si jocuri pentru copii de 7 ani”

  1. oare ar fi un subiect de discutie ca in viitor or sa fie diferente sau discrepante mari intre copiii care fac scoala la stat si cei care fac scoala la privat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s