Idee de felicitare pop-up de Craciun

Indiferent cate daruri are pe lista anul acesta Mos Craciun, e suficient loc in sacul sau si pentru cateva felicitari originale. Orice copil poate deveni, cu ocazia sarbatorilor de iarna, un spiridus harnic si priceput, care sa-i surprinda pe cei dragi cu o felicitare pop-up inedita.

Materiale necesare:
  • coli de hartie colorate (inclusiv verde si maro);
  •  foarfeca;
  • lipici;
  • optional: rigla, carioci, creioane colorate, abtibilduri.
Cum se face felicitarea pop-up de Craciun

Taie in jumatate (pe latime) o coala A4 de hartie verde, apoi impatureste una din jumatati pe modelul acordeonului – tot pe latime.

Dupa ce ai impaturit frumos hartia in fasii de circa 0,5 cm latime ia foarfeca si taie cu grija hartia impaturita in 4-5 bucatele de dimensiuni variabile, crescatoare (de exemplu: 1, 2, 3, 4 si 5 cm fiecare). Ca sa-ti fie mai usor poti masura cu o rigla inainte sa tai, facand mici semne pe bucata de hartie.

Taie in jumatate o alta coala A4, apoi impatureste-o din nou pe jumatate. Aceasta va fi felicitarea. Deschide-o  si lipeste, in mijloc, bucatele de hartie impaturite si taiate mai inainte, de la mare la mic, in asa fel incat sa formezi un bradut (ca in imaginea de mai jos).

Decupeaza apoi un mic dreptunghi de hartie maro, impatureste-l pe jumatate si lipeste-l la baza bradului – acesta este trunchiul sau.

Daca doresti, poti decora felicitarea pop-up lipind o stea (tot din hartie) in varful bradului sau tot felul de stelute in jurul sau.

Completeaza-ti creatia cu o urare din suflet si ofer-o cu bucurie cuiva drag!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s