FĂURITORI DE VIITOR pentru copiii cu dizabilități

Îți aduci și tu aminte? Distracția de pe drum. Prietenii. Jocurile. Poveștile din jurul focului. Era vară. Erai în tabără. Peste 90% dintre copiii cu dizabilități nu au astfel de amintiri. Ei știu doar că nu pot să meargă în tabără. Nici măcar o zi.
Construiește alături de Help Autism o tabără pentru toți copiii. Ajută-i să-și creeze propriile povești din tabără și fii făuritor de viitor.

Sub îndemnul „Fii făuritor de viitor”, Asociația HELP Autism lansează campania de strângere de fonduri pentru construirea primei tabere incluzive din România pentru copii și tineri cu dizabilități în Munții Retezat, la Câmpu lui Neag din localitatea Uricani, județul Hunedoara. Radio Itsy Bitsy s-a alăturat ca partener media acestui demers ambțios.

Despre prima tabără incluzivă din România

Tabăra va fi un spațiu de terapie accesibilizat, realizat în urma unui concurs de soluții arhitecturale organizat de Asociația HELP Autism împreună cu Filiala Teritorială București a O.A.R., cu sprijinul ASAR și AMAIS, ce-și va desemna câștigătorul în luna ianuarie. Proiectul este unul inovator, unic și de pionierat atât în România, cât și în Europa, refăcând o ruptură în zona educațională și terapeutică, și este estimat de specialiști la o valoare de aproape 4 milioane de euro.

Un plan ambițios, dar nu imposibil, mai ales când în România 78.000 de copii trăiesc cu o dizabilitate și cu stigmatul ei, fiind de 4 ori mai predispuși bullying-ului decât copiii tipici. Cei mai vulnerabili sunt copiii cu dizabilități neuropsihice, care reprezintă 75% din total.

„Copilăria și primii ani din viață ne formează caracterul. Ne dau o direcție. Reprezintă începutul care ne schimbă viața. Pentru un copil tipic, o tabără e o recompensă, pentru copiii cu minți și abilități aparte este un loc de dezvoltare a autonomiei și abilităților independente de viață, unde învață, reușesc să stea alături de copii la fel ca ei, locul unde sunt acceptați, înțeleși și pot să facă într-adevăr progrese, locul unde aceste noi experiențe le vor modela viitorul.”- Daniela Bololoi, Membru fondator și Președinte Asociația HELP Autism.

Vrei să fii și tu făuritor de viitor?

Alătură-te inimilor deschise care îmbrățișează copii cu minți și abilități diverse! Creează un gest cu impact social imediat, contribuind prin donații directe sau trimițând un SMS în valoare de 2€ cu textul „TABARA” la numărul 8845, precum și prin redirecționarea sumei din impozitul pe venit sau profit către Asociația HELP Autism. Află mai multe pe www.helpautism.ro/fauritorideviitor.

Asociația HELP Autism

HELP Autism susține din 2010 peste 3.000 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA – Tulburare de Spectru Autist – în programe de terapie desfășurate în cele 9 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare & advocacy, HELP Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. Asociația HELP Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România, fondator al rețelei informale RO TSA formată din 86 de organizații în autism.

Misiunea asociației HELP Autism este de a ghida pașii persoanelor cu autism și familiilor lor, de la diagnostic la recuperare și integrare reală în comunitate, construind o comunitatea deschisă să înțeleagă, să accepte și să sprijine mințile diverse.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s