Hai sa crestem oameni mari!

UNICEF a inceput anul 2017 cu optimism si planuri noi pentru copiii care au nevoie de ajutorul lor. Separarea copiilor de parinti, abandonul scolar, violenta sunt doar cateva dintre problemele pe care isi doreste sa le rezolve si previna anul acesta. Primul lucru pe care il vor sustine in continuare este ca, pentru a rezolva aceste probleme, trebuie intai sa le cunoastem. De aceea, asistentii sociali si cei medicali si alti specialisti bat zilnic la usile oamenilor din Bacau, aflandu-le povestile. Scopul este ca aceste programe sa fie extinse la nivel national, astfel incat sa  fie ajutati cat mai multi copii sa creasca OAMENI MARI si descurcareti.

De mai bine de un an, in Bacau a inceput un program finantat de Norway Grants, UNICEF, companii si persoane fizice in 45 de comunitati, prin care familiile apasate de griji primesc sprijin. Iata despre ce este vorba!

Pachetul Minim de Servicii Sociale este disponibil oricarei familii, dar este adresat in special celor mai vulnerabili copii si familiilor lor ce au nevoie de protectie sociala, sanatate si educatie.

Smiley a fost impresionat cand micutii din Bacau si-au unit fortele intr-o imbratisare de grup – „minutul de iubire”. Artistul a vazut cu ochiul liber rezultatele Pachetului Educatie Incluziva de Calitate: sali de de clasa aproape pline in Buhusi. Nescolarizarea, absenteismul si abandonul scolar sunt probleme pe care ne luptam sa le prevenim zi de zi.

Pachetul „Educatie Incluziva de Calitate” se adreseaza copiilor vulnerabili (copii din familii sarace, din comunitati de romi, din mediul rural, copii cu dizabilitati, etc). Acesta cuprinde interventii centrate pe copil, realizate la nivelul scolii, familiei, comunitatii. De activitatile din cadrul pachetului beneficiaza si parintii copiilor prin consiliere si educatie parentala.

Si tu posi sa ajuti copiii sa mearga la scoala si sa se bucure de educatie de calitate. Vino alaturi de Prietenii UNICEF si doneaza in fiecare luna pentru copii!

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s