Habitat for Humanity: Doneaza pentru ACASA

Habitat for Humanity Romania lanseaza campania de strangere de fonduri Doneaza pentru ACASA, pentru ajutorarea familiilor care locuiesc in saracie.

In perioada 2-30 aprilie, trimite un SMS la 8836, cu valoarea de 2 euro, pentru a ajuta familiile din campania Doneaza pentru ACASA.

Situatia locuirii in Romania este una dintre cele mai dificile dintre statele Uniunii Europene. 58% dintre romani traiesc in case supra-aglomerate, alaturi de parinti sau rude (in timp ce media europeana este 17,8%), iar peste 41% din populatia Romaniei nu are apa curenta si grupuri sanitare in casa (pe cand media UE este de 3,1%), potrivit Eurobarometru 2011.

Una dintre familiile ajutate prin campania Doneaza pentru ACASA este familia Dumse, din Bihor. Elisabeta Dumse a avut o viata grea de cand se stie. Pana la 18 ani, a trait intr-un orfelinat, dupa care a dormit pe strazi si in gari. A reusit insa sa se angajeze si sa isi intemeieze o familie.

Impreuna cu sotul si cei doi baieti gemeni, Elisabeta locuieste intr-o casa darapanata. In locul podelei, casa are pamant batatorit, iar o soba de tabla ruginita tine loc de aragaz si masa. Parintii si copiii dorm pe paturi din paie, iar prin usi si ferestre intra vantul si frigul.

Deoarece le pune viata in pericol, casa actuala a familiei Dumse va fi demolata. Prin filiala sa din Beius, Habitat for Humanity Romania va construi, alaturi de voluntari straini si romani, o casa simpla, decenta si accesibila, in care familia Dumse sa traiasca.

Donatii pentru familia Dumse, dar si pentru alte familii in nevoie, se pot face prin SMS la 8836 (in valoare de 2 euro) in perioada 2-30 aprilie, sau prin donatii in contul Asociatiei Habitat for Humanity Romania, RO25 BRDE 050S V150 1751 0500, deschis la BRD Sucursala Oradea. Pentru donatii in materiale de constructie sau daca doriti sa va implicati ca voluntari, puteti apela numarul 0731.039.103 (Iolanda Burtea).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s