Copiii cuceresc spatiul si in Constanta!

Echipajul Kids on the Moon vine si in Constanta, unde ii asteapta pe copii sa decoleze intr-o fascinanta calatorie pe luna!

In perioada 3 – 27 aprilie, City Park Mall gazduieste evenimentul Kids on the Moon – cea mai mare calatorie in lumea fascinanta a spatiului cosmic, dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani.

In aceasta expozitie interactiva, cei mici au ocazia sa invete notiunile de baza in astronomie, in cadrul unui curs interactiv de 45 de minute. De asemenea, copiii vor descoperi tainele calatoriilor in cosmos, in calitate de astronauti echipati pentru o misiune in spatiu. Pe parcursul lectiei interactive, micii participanti vor fi supravegheati de mentori care le vor dezvalui misterele Universului, iar la finalul calatoriei vor primi Certificat de Astronaut.

Expozitia cuprinde trei sectiuni – zona culturala, zona pamanteasca si zona lunara. In prima sectiune, cei mici vor afla cine au fost primii oameni care au pasit pe luna, precum si detalii inedite despre modulele spatiale, care au explorat orbita. In zona pamanteasca, participantii vor descoperi imagini inedite din spatiu, cu ajutorul unor ochelari speciali. Cea de-a treia zona este locul in care cei mici vor putea aseleniza, punandu-si casca de astronaut pe cap si devenind astfel temerari ai spatiului.

Pe langa modulul interactiv, expozitia le ofera copiilor si posibilitatea de a invata sistemul solar si de a descoperi cum functioneaza un telescop spatial. Imaginile din cadrul expozitiei Kids on the Moon sunt fotografii oficiale, imprumutate de ESA (Agentia Spatiala Europeana) si NASA. In plus, fotografiile astonautilor celebri precum: Rick Hleb, Buzz Aldrin, Bruce McCandless, Story Musgrave, Jake Garn și Alexander Poleschuk sunt cu semnatura celor care au transformat explorarea spatiului intr-un obiectiv al intregii omeniri.

Un tur interactiv se organizeaza pentru minimum 15 copii, in baza unui bilet in valoare de 10 lei, achizitionat de la Info Desk-ul din City Park Mall.

Programul de acces este urmatorul:

  • Luni – Vineri – intre 10:00 – 13:00 si 14:00 – 19:00
  • Sambata – Duminica – intre 12:00 – 20:00

Accesul la expozitie se face exclusiv prin rezervare la adresa de e-mail: rezervari@city-park.ro si la numarul de telefon 0241 825 000. Mai multe detalii despre eveniment se gasesc pe site-ul City Park Mall sau pe pagina de Facebook, CityParkMall.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s