Gobblet Gobblers – un X si 0 mai simpatic

Daca obisnuiesti sa joci cu copilul tau X si 0, atunci va va cuceri cu siguranta Gobblet Gobblers. Este un joc de strategie abstracta inspirat de clasicul Tic-Tac-Toe, adica X si 0, doar ca e mult mai simpatic!

In primul rand, piesele au figuri foarte amuzante, cu gurile stirbe si cascate, pentru ca sunt pregatite sa se manance unele pe altele. In al doilea rand, jocul iti testeaza nu doar capacitatea de a-ti face strategii, dar si memoria.

Gobblet Gobblers e un joc pentru doi jucatori, dureaza intre 5 si 10 minute si e recomandat copiilor de la 5 ani in sus.

Tabla de joc este aceeasi ca la X si 0, adica e formata din noua casute, iar scopul jocului e sa fii primul care completeaza o linie cu trei piese de aceeasi culoare.

Cum se joaca

Inainte de toate se asambleaza tabla de joc, imbinand cele patru bete din lemn.

Fiecare jucator isi ia in fata sa cele sase piese amuzante cu care va juca. Pe langa faptul ca au figurile haioase, piesele au si marimi diferite si sunt goale pe dinauntru, astfel ca pot fi acoperite una de alta (sau „mancate”).

Cand ii vine randul, fiecare jucator are doua posibilitati: poate alege o piesa din fata sa pe care sa o puna pe tabla de joc sau poate muta o piesa de-a sa de pe tabla de joc. Piesa de pe tabla de joc poate fi mutata intr-un spatiu liber, dar si peste un alt gobblet mai mic, al sau sau al adversarului. Asta face jocul foarte frumos si captivant, pentru ca situatia de pe tabla de joc se poate schimba in mod surprinzator.

Atunci cand joci, tine cont de urmatoarele reguli si sfaturi de strategie:

  • Nu e obligatoriu sa incepi jocul cu piesa cea mai mare.
  • Nu ezita sa “mananci” piesele adversarului.
  • Iti poti “manca” propriile piese.
  • Poti “manca” orice piesa mai mica, nu e obligatoriu sa fie urmatoarea piesa ca marime.
  • Incearca sa tii minte ce piese au fost puse pe tabla si unde, pentru ca se poate ca adversarul sa castige daca in urma mutarii tale descoperi o piesa de-a sa care formeaza o linie.

Gasesti de cumparat Gobblet Gobblers in magazinele de board games, la preturi pornind de la 75 de lei.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s