Ghiozdanel din hartie

Odata cu inceperea noului an scolar vedem peste tot o multime de ghiozdane, mai mici sau mai mari, mai pline sau mai goale, cu dungi sau cu buline, unele de pus in spate, altele tip troler.

Gandindu-ne la cat de grele sunt multe dintre ghiozdanele copiilor nostri ne-am intrebat cum ar fi daca le-am inlocui cu ghiozdane de hartie. Sunt cel putin la fel de frumoase ca cele normale, doar ca mult mai delicate, astfel ca nu suporta greutati prea mari.

Cu toate acestea, credem ca micutului tau ii va face placere sa realizeze un astfel de ghiozdan alaturi de tine, chiar daca il va folosi doar acasa, pentru a tine in el cateva creioane colorate.

Materiale necesare:

  • hartie A4 de diferite culori
  • foarfeca
  • lipici
  • rigla
  • marker

Pentru inceput, pregateste toate bucatile de hartie de care vei avea nevoie pentru acest proiect: decupeaza doua fasii subtiri de hartie pentru bretele, de aproximativ 2×25 cm fiecare, taie doua bucati dreptunghiulare de hartie de aproximativ 3×5 cm (vor fi buzunarele) si decupeaza doua mici bucati de hartie in forma de urechi de iepuras (pentru clapetele de inchidere). Nu uita nici de manerul ghiozdanului, decupand un semicerc de hartie de aceeasi culoare cu bretelele.

Odata pregatite toate aceste materiale, asamblarea ghiozdanului iti va lua foarte putin timp. Cea mai importanta etapa este cea in care impaturesti coala de hartie A4 pentru a da forma ghiozdanului. Desi nu este cel mai complicat proiect de origami, trebuie sa urmezi totusi cativa pasi pe care ar fi dificil sa ti-i descriem in cuvinte, mai ales ca am descoperit un tutorial video foarte potrivit pentru acest proiect.

Te invitam sa-l urmaresti mai jos, ca sa afli cum poti realiza simpaticul ghiozdanel:

Dupa ce ai terminat de lipit buzunarele, bretelele, manerele si clapetele ii poti desena ghiozdanului cateva cusaturi cu markerul, sub forma de linii punctate, si il poti invita pe cel mic sa-si personalizeze noul ghiozdan desenandu-l sau lipindu-i abtibilduri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s