Gala Culturala Romano-Turca: Triumful talentului si prieteniei

Lumina Institutii de Invatamant si Fundatia Lumina organizeaza la Bucuresti si Constanta Gala Culturala Romano-Turca, o manifestare ce va aduce impreuna, pe aceeasi scena, doua popoare si culturi diferite, care impartasesc insa aceleasi valori fundamentale.

In acest sens, inca din 2008, Lumina lnstitutii de Invatamant organizeaza in fiecare an un eveniment cultural romano-turc, care reuneste talente din cele doua tari, oferind un spectacol unic si reprezentativ, cu dansuri si cantece din folclorul ambelor tari, poezii si instrumente traditionale. Misiunea evenimentului este de a celebra respectul, toleranta si intelegerea fata de culturi diferite.

La realizarea acestor spectacole participa, an de an, sute de elevi din cele noua scoli ale Institutiilor de Invatamant Lumina, precum si elevi talentati din cluburile artistice. La eveniment, sunt premiati, de asemenea, castigatorii Olimpiadei Internationale de Limba Turca.

„Imbinarea culturilor” este motto-ul si mesajul transmis de Gala Culturala Romano-Turca miilor de invitati, care participa an de an la acest spectacol unic in peisajul public romanesc.

In acest an, vor avea loc trei spectacole, pe 2 si 3 Aprilie in Bucuresti (la Sala Palatului) si pe 5 Aprilie in Constanta (la Casa de Cultura).

Gala Culturala Romano-Turca strange anual mii de participanti si invitati, fiind pregatit in detaliu de elevi si profesori.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s