Filmul „Minunea” ne face cunostinta cu un erou atipic in confruntarea cu fenomenul bullying

Filmul „Minunea” ne face cunostinta cu un erou atipic in confruntarea cu fenomenul bullying

Filmul „Minunea”, bazat pe cartea cu acelasi nume, scrisa de R.J. Palacio, transpune pe marile ecrane povestea emotionanta a lui August „Auggie” Pullman, un copil diferit, dar cu o inima uriasa. In acelasi timp, filmul este un comentariu excelent asupra fenomenului bullying, plin de invataminte pentru cei mici si parinti deopotriva.

Povestea filmului

Auggie Pullman este un baietel care s-a nasut cu o diformitate faciala rara. Chiar daca a trecut prin numeroase operatii chirurgicale, el tot se simte diferit de ceilalti si tot ce isi doreste este sa fie „obisnuit”. Pentru ca s-a nascut cu un chip diferit, a fost ferit de sistemul de invatamant, insa acum Auggie se incapataneaza sa intre in clasa a V-a la o scoala normala, unde va deveni un fel de erou pentru colegi.

In timp ce familia, profesorii sau o parte dintre colegi se straduieste sa-l trateze cu intelegere si compasiune, baiatul porneste pe un drum nou si va demonstra cum o persoana nu se poate alinia normelor, atunci cand este nascuta sa se remarce.

O productie Lionsgate, distribuita de Vertical Entertainment, cu Julia Roberts si Owen Wilson in rolurile principale, filmul „Minunea” are premiera in cinematografe din 29 decembrie.

Avanpremiera a evidentiat efectele fenomenului bullying

Avanpremiera filmului „Minunea” a avut loc pe 15 decembrie, la Cine Globe – Auchan Titan, in compania vedetelor, jurnalistilor, bloggerilor si specialistilor in educatie si parenting. A fost un eveniment emotionant, care i-a inspirat pe multi dintre cei prezenti sa transmita mai departe mesajul de iubire si acceptare.

Totodata, evenimentul a fost si o ocazie de a continua demersurile din campania Gradinite fara Bullying, pentru prevenirea acestui fenomen, initiata de Asociatia Parintilor Isteti si Itsy Bitsy. Inainte de proiectie, publicul a avut ocazia sa descopere povesti si sfaturi despre fenomenul bullying, din experientele prezentate de Nicole Cherry, Nadia Tataru, director Itsy Bitsy FM si presedinta Asociatiei Parintilor Isteti si Adriana Mitu, trainer de dezvoltare emotionala a copiilor.

Avand in vedere cum filmul „Minunea” navigheaza in detaliu fenomenul bullying, pornind de la colegii lui Auggie si pana la comportamentele parintilor si profesorilor din comunitate, seara avanpremierei a fost un bun prilej de a continua conversatia despre ce se intampla in scolile si in gradinitele din Romania.

„Povestea baietelului Auggie, care s-a nascut diferit si a simtit din plin lipsa de toleranta a celor din jur, ne ajuta sa fim in papucii unei victime. Acest film ne invata sa fim empatici si empatia este un instrument care previne bullying-ul in orice mediu si la orice varsta. Acest film este de mare ajutor in demersurile tuturor de prevenire a bullying-ului”, a declarat Nadia Tataru.

„Toti am fost in rolul de victima sau agresor macar o data in viata. Eu una stiu ca am avut porecle in copilarie si am fost si agresor, cand nu am stiut sa reactionez altfel. Cu cat ne ajutam copiii mai mult sa isi cunoasca emotiile mai bine, cu atat cresc sansele acestora de a reactiona mai putin violent”, a spus Adraian Mitu.

Eu am trecut de fiecare data peste nedreptatile de tip bullying cu ajutorul parintilor mei. De aceea va indemn sa va ascultati copiii si sa le fiti alaturi mereu.” declara Nicole Cherry, cea care a lansat melodia „Cuvintele tale”, care a ajuns la milioane de vizualizari.

Filmul „Minunea” – Porneste discutia despre bullying in familia ta!

„Minunea” este povestea unui copil diferit de majoritatea, care are puterea sa schimbe destine si mentalitati! Iar Auggie Pullman este baietelul care isi dorea sa fie obisnuit, dar era destinat sa fie extraordinar.

Profita de acest film pentru a discuta in familie despre emotiile copilului tau, despre momentele in care tot ce vrea este sa fie invizibil si despre situatiile in care se simte fericit. Mergeti impreuna la cinema, din 29 decembrie, pentru o experienta care va va ajuta sa relationati mai usor in familie.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s