Cand ii vorbesti copilului despre Mos Craciun si ce ii spui

Cand ii vorbesti copilului despre Mos Craciun si ce ii spui

Discutia despre Mos Craciun este una delicata si tocmai de aceea iti recomandam sa asculti urmatoarea emisiune fara copilul tau. Pana la urma, raspunsul la intrebarea daca Mos Craciun exista depinde de fiecare familie in parte. Insa noi, la Meditatii pentru parinti, iti oferim o alta perspectiva din care ii poti vorbi copilului tau.

In primul rand, poti sa ii vorbesti copilului despre Mos Craciun inca din primii ani. Este decizia ta daca vrei sa incepi prin a-i spune ca Mos Craciun exista sau daca vrei sa ii spui din start adevarul.

Daca insa i-ai spus pana acum ca exista si ti-e teama de momentul cand micutul tau iti va cere explicatii, atunci afla ca nu este cazul sa stai cu grija. „Copiii ne spun cand au nevoie de un raspuns”, explica trainerul Cristina Negut. „Cred intr-un dialog corect si deschis cu copiii nostri; mai ales ca ei, in spatele cuvintelor, orice le-am spune, simt ceea ce nu le spunem.”

Apoi, adevarul despre Mos Craciun depinde foarte mult de cum alegi sa privesti lucrurile. Un punct de vedere ar fi ca Mos Craciun exista in fiecare dintre noi. Faptul ca noi am ales sa personificam spiritul Craciunului este secundar. „Eu cred ca mos craciun este, de fapt, sansa noastra de a ne aduce aminte ca avem in noi niste particele atat de frumoase, pe care, peste ani, le uitam”, a mai spus Cristina Negut.

Pentru mine, mos craciun este un mozaic de stari bune.”

Mai multe despre cum si cand ii vorbesti copilului despre Mos Craciun poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s