Filme online pentru copii si adolescenti, in cadrul EducaTIFF

EducaTIFF, programul de educatie cinematografica lansat de Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), dezvolta primul catalog online de filme dedicate pentru copii si adolescenti.

Din 8 octombrie, pe platforma TIFF Unlimited sunt disponibile primele 13 scurtmetraje si lungmetraje selectionate pentru diferite categorii de varsta, incepand cu 5 ani. O noua selectie de titluri va fi lansata in luna noiembrie.

Provocarile si dificultatile copilariei si ale adolescentei, prietenia, familia, dar si teme contemporane precum migratia, rasismul sau relatiile de buna vecinatate intr-o comunitate sunt cateva dintre subiectele filmelor propuse pentru tinerii spectatori.

Detalii despre filme, alaturi de ghiduri de conversatie pentru copii si parinti pot fi gasite aici.

„Anul acesta am petrecut mai mult timp acasa, alaturi de cei mici si mari, cautand selectii de filme potrivite pentru o experienta de vizionare in familie. Ne bucuram ca reusim sa oferim parintilor si micilor cinefili o alternativa la filmele tipice de familie prin dezvoltarea unui catalog de titluri EducaTIFF – filme neasteptate din jurul lumii, selectionate si premiate la marile festivaluri de film, dedicate noilor audiente”, declara Raluca Bugnar, selectioner EducaTIFF.

Scurtmetrajele alese sunt animatii pline de fantezie, delicate si surprinzatoare, despre dragostea parintilor, relatia cu ceilalti, maturizare, curaj sau puterea de a schimba lucrurile.

Filmele vor putea fi vizionate pe baza de abonament pe platforma de streaming TIFF Unlimited.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s