Festivalul NARATIV continua pe 1 si 2 octombrie!

In cate feluri poti citi o poveste?

Aventura continua in cel de al doilea weekend al Festivalului de lectura pentru copii NARATIV! Asociatia Curtea Veche invita cu drag copiii, parintii si profesorii pe 1-2 octombrie 2016 la scoala Centrala din Bucuresti (strada Icoanei, nr. 3-5) sa experimenteze modalitati cat mai originale de a citi o poveste.

Jurnalistul de poveste, Povesti pe muzica, Actorie pentru cititori, conferintele de parenting pentru lectura sunt doar cateva dintre cele 120 de activitati de la NARATIV.

Participarea este gratuita, pe baza inscrierii pe site-ul narativ.ro sau la numarul de telefon 031 821 0260. Festivalul s-a deschis in weekendul 24-25 septembrie, cand aproape 1.000 de participanti si-au aratat interesul pentru festival, iar pentru cel de al doilea weekend deja peste 1200 de persoane si-au rezervat un loc.

Conform statisticilor, doar 51% dintre romani citesc carti si doar 17% din populatie a vizitat o biblioteca publica (cf. Eurobarometrului). Festivalul de lectura pentru copii NARATIV cuprinde ateliere interactive si conferinte realizate de catre specialisti in educatia nonformala si psihologia copilului, cu scopul de a creste interesul celor mici pentru lectura si de a-i familiariza pe parinti si profesori cu tehnici moderne de a-i face pe copii sa citeasca din placere.

Yaris, un participant de 10 ani al Festivalului, povesteste plin de entuziasm experienta lui: „Am venit anul trecut la NARATIV pentru ca am vrut sa vad despre ce este vorba si mi-au placut profesorii, felul in care interacţionau cu copiii si ca am invaţat si am facut lucruri pe care nu poţi sa le faci tot timpul, cum ar fi Teatrul de Umbre. Anul acesta am venit pentru ca vreau sa repet experienţa. Mi-ar placea sa tina mai mult. Le-as spune si altor copii sa vina pentru ca nu stiu cui sa nu-i placa aici.”

In primul weekend de NARATIV au participat prescolari din mediul urban, dar si copii din mediul rural. Astfel, cei mici au desenat, au inventat povesti care mai de care mai interesante, au compus muzica, au facut teatru, in timp ce parintii si profesorii au ascultat conferintele expertilor in educatie si parenting Oana Moraru si Gaspár György.

In weekendul 1-2 octombrie aventura lecturii va continua alaturi de speakeri si pedagogi apreciati, printre care Urania Cremene, Smaranda Nicolau, David Hughes (British Council), Adina Rosetti, Diana Vasilescu, Barna Nemethi, Razvan Ropotan. Atelierele pornesc de la marile opere literare, precum “Odiseea” (Banda desenata), “Mituri grecesti” (Teatru de umbre), “Robinson Crusoe” (Ilustratie creativa), “Alice in tara Minunilor” (Teatru pentru cititori), “Peter Pan” (Actorie pentru cititori).

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s