BLACK SEA ARTS FESTIVAL – KIDS EDITION

Ateliere creative si un minicinematograf out-of-the-box pentru copii in cadrul BLACK SEA ARTS FESTIVAL – KIDS EDITION

Pe 1 si 2 octombrie, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” (in Satul Nou) BLACK SEA ARTS FESTIVAL – KIDS EDITION va lansa proiectul BABAREASA: trei case de mici dimensiuni, replici ale caselor traditionale din Romania, Moldova si Ucraina, vor fi transformate intr-un loc de joaca out-of-the-box si minicinematografe pentru copiii intre 3 si 10 ani. Deschiderea oficiala va avea loc pe 1 octombrie de la ora 10:00.

Organizat de ONG Pamanteni cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation – A Project of the German Marshall Fund of the United States, BABAREASA face parte din proiectul BLACK SEA ARTS FESTIVAL – KIDS EDITION, care are ca scop cresterea coeziunii dintre tarile aflate in jurul Marii Negre prin facilitarea accesului la cultura vecinilor uniti de aceeasi mare. Special gandite pentru copii de catre SomeDesign – arhitect Karina Staicova, casutele expuse fac cunoscute detalii arhitecturale ale caselor traditionale din regiunile sus-amintite si ii indeamna pe cei mici sa descopere cultura tarilor vecine prin desene animate specifice fiecarei tari. La eveniment vor participa si ambasadele Romaniei, Moldovei, Ucrainei si Rusiei care ii vor intampina pe prichindei cu standuri cu dulciuri traditionale. De asemenea, cei mici se vor putea bucura de atelierele creative oferite de MAYARICII in cadrul carora vor invata despre steagurile si simbolurile tarilor din jurul Marii Negre si se vor distra la sesiunile de face-painting si baloane modelate.

In cadrul proiectului BLACK SEA ARTS FESTIVAL – KIDS EDITION, ONG Pamanteni va organiza o excursie gratuita pentru copiii defavorizati care se vor putea bucura de vizita la muzeu si de participarea la festival.

Prima editie a BLACK SEA ARTS FESTIVAL a reunit sub aceeasi umbrela artisti din Ucraina, Rusia, Moldova, Armenia, Azerbaijan, Georgia, Turcia, Bulgaria si Romania prin proiectii de filme artistice si documentare, expozitii de fotografie si de caricatura politica, precum si prin elemente de arhitectura si o instalatie de arta.

ONG Pamanteni ofera ajutor benevol oamenilor aflati in situatii de fortamajora. Scopul actiunilor noastre este ajutorul umanitar.

PROGRAM

1 Octombrie: 10:00 – 11:00 – Deschiderea Festivalului

1 si 2 Octombrie: 10:00-18:00

  1. Casuţe pentru copii BABAREASA – proiect de arhitectura semnat SomeDesign – arh. Karina Staicova

2. Steagurile Marii Negre – atelier creativ in care copiii vor face/picta/desena steagurile ţarilor participante – organizat de MAYARICII

3. Face painting şi baloane modelate – organizat de MAYARICII

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s