Festivalul International de Teatru pentru Copii – final de editie

Cea de-a X-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti” a ajuns la final.

Timp de 8 zile, mii de spectatori s-au bucurat de spectacole si povesti (intre 27 septembrie si 4 octombrie), puse in scena de actori talentati, atat din tara, cat si din strainatate, in cadrul evenimentului organizat de Teatrul Ion Creanga.

Fiind o competitie, inchiderea Festivalului (sambata, 4 octombrie) a fost si ocazia pentru decernarea premiilor pentru cel mai bun spectacol (categoriile de varsta 0-6 ani si 6-12 ani), precum si pentru cea mai buna interpretare actoriceasca:

  • Premiul „Cornel Todea pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor intre 6 si 12 ani:

AMINTIRI DIN COPILARIE, Teatrul Ion Creanga

(…) un exemplu minunat de ambitie artistica in domeniul teatrului pentru copii din Romania. Un spectacol plin de imagini puternice si frumoase, cu o coregrafie fantastica si muzica live, ce reflecta intocmai greutatile si bucuriile maturizarii.”

  • Premiul Educatia timpurie pentru cel mai bun spectacol adresat copiilor intre 0 si 6 ani:

CASA, La Baracca-Testoni Ragazzi (Italia)

O piesa cu o structura puternica si cu un inteles profund atat pentru copii, cat si pentru adulti, despre importanta caminului si despre plecarea de-acasa. Folosind un decor contemporan, spectacolul a fost jucat cu multa emotie, cu o precizie exceptionala a miscarii si cu frumusete.”

  • Premiul pentru cea mai buna actrita ― OLGA BELA, pentru performanta sa in spectacolul „Cui i-e frică de Bau-Bau?”, Teatrul de animatie Tandarica

(…) a prezentat cu indemanare o gama larga de emotii cu un adanc adevar psihologic si a relationat cu publicul tanar de la inceput pana la sfarsit, cu sinceritate, cu inteligenta si cu suflet.”

  • Premiul pentru cel mai bun actor ― RICHARD BOVNOCZKI, pentru performanta sa in spectacolul „Amintiri din Copilarie”, Teatrul Ion Creanga.

(…) a creat un rol extrem de energic, demonstrand maiestrie fizica si superba sincronizare comica. Un rol in care a fost nevoit sa sufere si sa arate cu sinceritate calatoria epica de la copilarie la maturitate.”

  • Premiul special al juriului ― BHRAVA!, Compania L’Anime (Spania)

Pentru excelenta in estetica teatrala si pentru doua roluri remarcabile. Artistii au creat o poetica lume a visului cu iscusinta si cu o tehnica excelenta, folosind cele mai simple mijloace.”

Insa nu doar juriul a acordat premii, ci si Teatrul Ion Creanga, care a dedicat evenimentul actritei Alexandrina Halic, o doamna de poveste a teatrului pentru copii, pe scena caruia a insufletit sute de personaje de-a lungul celor cinci decenii de cariera. Cu aceasta ocazie, doamna Halic a primit diploma de onoare pentru intreaga activitate.

Pentru mai multe informatii, poti intra fie pe site-ul Festivalului International de Teatru pentru Copii sau pe cel al Teatrului Ion Creanga.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s