Festivalul International de film KINOdiseea, intre 8 si 13 noiembrie la Bucuresti

KINOdiseea, cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, ajunge anul acesta la a XI-a editie si aduce la Bucuresti cele mai premiate productii pentru copii intre 3 si 14 ani, dar si o retrospectiva Marvel.

Proiectiile se vor desfasura intre 8 si 13 noiembrie la Cinema Gloria, Cinema Eforie, Teatrul Apollo 111, Happy Cinema si Muzeul Antipa – Sala Multimedia.

Anul acesta, competitia de lungmetraje pentru copii intre 3 si 14 ani – KINOdiseea Junior – aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria si Cinema Eforie opt filme premiate la Berlinale si alte festivaluri importante de film pentru publicul tanar, precum Zlin, BUFF, Kristiansand sau Kiev.

Pentru a-l omagia pe Stan Lee, creatorul personajelor Marvel, fanii indragitei francize vor avea ocazia sa urmareasca la Cinemateca Eforie patru dintre cele mai apreciate filme din serie – primul film X-Men (2000), Iron-Man (2008), primul film Spider Man (2002), si The Avengers (2012).

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul Vara mea extraordinara cu Tess/ My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood. Filmul a primit Mentiunea Speciala a Juriului la Berlinale 2019, sectiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin si este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.

Un alt film foarte asteptat la KINOdiseea #11 este Fight Girl, in regia regizorului olandez Johann Timmers, film castigator al European Film Awards – Young Audience Award 2019, Premiul publicului la Bremen.

Primul ramas bun/ A First Farewell
Primul ramas bun/ A First Farewell

Filmul care inchide festivalul anul acesta este Primul ramas bun/ A First Farewell (China), in regia Linei Wang, laureat al Grand Prix la Berlinale Generation Kplus International Jury pentru Cel mai bun film at Berlin Film Festival, Best Film Award la Tokyo International Film Festival – Asian Future section.

Rocca schimba lumea este cel mai bun film german pentru copii al anului. In regia Katjei Benrath, premiat la festivalurile de film de la Zlin si Giffoni, Rocca schimba lumea demonstreaza ca un copil chiar are puterea de a schimba lumea.

Tot in competitia KINOdiseea JUNIOR se regasesc patru titluri dedicate copiilor mai mici, de pana in 8 ani, filme care vor fi dublate live in sala de cinema de catre actori profesionisti:

Cea mai noua animatie suedeza cu indragitul ursulet Bamse – Bamse si Thunderbell, in regia lui Christian Ryltenius, si noul film estonian de animatie cu catelusa Lotte – Lotte si Dragonii rataciti, in regia lui Janno Poldma si Heiki Ernits, aflat in competitie la Berlinale si premiat la premiat la Munich CFF 2019.

Bamse si Thunderbell
Bamse si Thunderbell

Celelalte doua titluri potrivite pentru copii de gradinita si clasele I si II sunt filmul danez Capitanul Bimse, in regia lui Kirsten Skytte si Thomas Borch Nielsen, si filmul olandez Padurea bufnitei-Fantoma, in regia lui Anu Aun, premiat la Just Film Tallinn.

Mai multe detalii despre filmele din competitie si programul festivalului se gasesc pe kinodiseea.ro si pe Facebook Kinodiseea.

Biletele la filme pot fi achizitionate de pe eventbook.ro/kinodiseea.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, co-finantat de Administratiei Fondului Cultural National, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania. Proiect cultural finantat de Primaria Sectorului 3, realizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s