Cel mai mare eveniment din Romania dedicat profesorilor, gazduit de Cluj-Napoca

Intre 1 si 3 noiembrie se vor desfasura la Cluj-Napoca Zilele SuperTeach, cel mai mare eveniment dedicat profesorilor din Romania, care va reuni in premiera peste 3.000 de participanti.

Zilele SuperTeach Cluj-Napoca vor acoperi peste 20 de ateliere, dezbateri, paneluri si conferinte sustinute de profesori Formatori Lideri de Comunitati cu Mentalitate Deschisa, specialisti pasionati de educatie si antreprenori.

Pe parcursul celor trei zile de conferinte si ateliere, profesorii, parintii si antreprenorii se vor antrena impreuna pentru a transforma mentalitatea si a dezvolta comunitati de invatare adecvate secolului 21, pentru generatiile viitoare.

Unul dintre speakerii cei mai asteptati este Michael Merchant, Senior Consultant la Institutul Arbinger, lider mondial in schimbarea de mentalitati. Michael Merchant este creatorul instrumentelor si conceptelor Mentalitatii Deschise in Educatie, pe care le-a implementat cu succes in diferite tari din lume.

Printre speakerii invitati la eveniment se numara Claudia Chiru – profesor invatamant primar si formator SuperTeach, Andy Szekely – antreprenor, autor si speaker profesionist, Elena Lotrean – fondatoarea scolii Finlandeze Sibiu, Simona Baciu – antreprenor in educatie, fondator al Transylvania College si autor al cartii The Teacher Within, Parintele Constantin Necula – preot ortodox, doctor in teologie si conferentiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Sibiu, Robert Brindley – fostul director al American International School of Bucharest, Dragos Anastasiu – Presedintele Grupului Eurolines, Cristina Gheorghe – presedintele Institutului Dezvoltarii Personale si Felix Tataru – Presedinte fondator al GMP Group si fondator Itsy Bitsy FM, precum si alte personalitati care contribuie la schimbarea sistemului educational din Romania.

„In cei doi ani de cand organizam Programul de formare «Mentalitatea Deschisa in Educatie» si Conferintele SuperTeach am interactionat cu peste 6.000 de profesori. 150 dintre acestia au urmat cursurile de formare, iar 25 au devenit Facilitatori Lideri de Comunitati locale in 15 judete din tara. Spre surprinderea noastra, am descoperit in fiecare dintre acesti profesori o sete extraordinara de transformare si asumare a unui rol cu impact in intreaga comunitate si curaj de a incepe cu ei insisi”, spune Cristina Gheorghe, Directorul Institutului Dezvoltarii Personale si al scolii Varlaam din Iasi, co-fondator al programului.

„De mai bine de un an, biletele la conferintele SuperTeach sunt epuizate cu mult inaintea evenimentelor, ceea ce ne confirma ca profesorii isi constientizeaza rolul si sunt pregatiti sa se implice semnificativ mai mult daca sunt incurajati si sustinuti in acest proces de transformare. Acesta este unul dintre motivele importante pentru care am extins Conferinta la Zilele SuperTeach si la o durata 3 zile – putem oferi astfel oportunitati diverse de interactiune si formare, modeland intreaga comunitate care ii cuprinde nu numai pe profesori, ci si pe parinti si antreprenori”.

„Prin SuperTeach ne dorim sa ajungem la fundamentul sistemului educational romanesc si sa ajutam profesorii sa descopere cat de multe lucruri pot dezvolta in relatia cu copiii daca pornesc schimbarea de la propria persoana, de la propria mentalitate”, spune Dragos Anastasiu, CEO Eurolines Group, co-fondator al programului.

„Scopul nostru, ca antreprenori, este sa ajutam la formarea unor generatii de copii care sa-si gaseasca cu usurinta rolul intr-o societate care are mare nevoie de colaborare integrativa – numai astfel si mediile de lucru pe care le cream aici, in Romania, vor fi mai sanatoase si mai performante”, mai spune acesta.

Zilele SuperTeach vor avea loc la Cluj-Napoca in perioada 1-3 noiembrie, astfel: zilele de vineri, 1 noiembrie, si duminica, 3 noiembrie sunt dedicate atelierelor si se vor desfasura la Facultatea de stiinte Economice si Gestiunea Afacerii – FSEGA. Conferinta va avea loc sambata, 2 noiembrie, la BT Arena.

Evenimentul este dedicat in mod special profesorilor, indiferent de nivelul de invatamant la care predau, insa este deschis tuturor persoanelor interesate de educatie. Inscrierile se fac online pe www.superteach.ro.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educational cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi si dezvolta maretia din fiecare copil.

Proiectul are trei componente:

  • Conferintele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care isi doresc sa afle mai multe informatii despre cum pot transforma modul in care relationeaza cu elevii la clasa, dar si cu parintii acestora sau cu propriii colegi.
  • Training-ul Mentalitatea Deschisa in Educatie, un curs specializat unic apartinand Institutului Arbinger, unul dintre cele mai reputate institutii de dezvoltare personala din lume, oferit gratuit profesorilor selectati dintre participantii la conferinte.
  • Construirea de catre profesorii astfel antrenati a unor comunitati locale care sa ajute la aplicarea acestor principii si instrumente de relationare cu copiii in cat mai multe scoli.

Mai multe detalii se gasesc pe superteach.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s