Robotul educational Mbot

Robotul educational Mbot Makeblock este un instrument educational ideal pentru copiii, dar si adultii care vor sa inteleaga programarea si modul in care sunt construiti si functioneaza robotii.

Cristian Lacraru este pasionat de roboti de orice fel, iar Mbot este unul dintre robotii sai preferati, pentru ca ii ajuta pe copii sa invete programare in moduri diverse si chiar distractive.

E important de stiut ca robotul Mbot vine neasamblat si dureaza aproximativ 20 de minute sa il asamblezi, cu ajutorul unei surubelnite si a unei scheme.

Iata cateva din componentele principale ale robotului Mbot:

  • o placa de baza, care iti permite sa ii introduci robotului un program realizat in prealabil pe un ecran. Conexiunea la robot se face fie prin Bluetooth, fie prin Wi-Fi, in functie de protocolul pe care il selectezi atunci cand comanzi robotul.
  • doua roti, conectate la doua motoare.
  • sasiu metalic si rezistent la socuri.
  • suport pentru baterii sau acumulatori.

Pe langa aceste elemente de baza ii poti adauga robotului si alte accesorii:

  • senzori de sunet, care iti permit sa programezi robotul sa detecteze un obstacol si sa il evite sau sa il ocoleasca.
  • senzori de linie, asemanatori unor leduri, care observa si urmaresc o linie trasata (pe o foaie, de exemplu).

Folosind diverse programe de programare (Scrath, de exemplu, folosit de multi copii de gimnaziu) il poti programa pe robotul Mbot sa faca o multime de lucruri: sa se aprinda, sa scoata sunete, sa urmareasca o anumita culoare, etc.

In plus, Mbot este un instrument educational ideal pentru copii, pentru ca se programeaza repede si executa imediat comenzile date. In felul acesta, copiii au un bun control asupra comenzilor date si le pot modifica pe masura ce sunt executate.

Umareste-l pe Cristian Lacraru la Family Tech si afla mai multe despre cum functioneaza robotul educational Mbot:  

Gasesti AICI toate episoadele FamilyTech.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s