Fa-ti propria gradina de primavara din hartie colorata!

Primavara si-a intrat bine de tot in drepturi si face sa infloreasca tot mai mai multe flori prin parcuri si gradini. Poti face si tu sa infloreasca o multime de flori minunate (din hartie), realizandu-ti propria gradina de primavara din hartie colorata. E o activitate simpla, simpatica si usor de realizat de catre cei mici.

Materiale necesare:

  • hartie de diferite culori (inclusiv verde)
  • lipici
  • foarfeca
  • carioca neagra

Pentru inceput, decupeaza o forma ovala de hartie verde (va fi gradina pe care vei lipi florile) si taie cateva fasii subtiri de hartie, tot verzi – acestea vor fi tulpinile frunzelor. Indoaie fasiile decupate pe modelul acordeonului.

Decupeaza din hartie colorata cercuri mai mici si mai mari, dar si cateva frunzulite.

Acum ai totul pregatit pentru a-ti face propria gradina colorata, lipind bucatile de hartie decupate. Formeaza florile lipind cate un cerc mic de hartie in mijlocul unui cerc mai mare si deseneaza cu markerul pe fiecare floare cateva filamente florale.

Ataseaza floricelele pe tulpinile din fasiile indoite, lipeste-le si cate o frunzulita, doua, apoi lipeste florile pe forma ovala.

Iata cat de usor ai obtinut o gradina de primavara din hartie colorata, in care cel mic sa-si imagineze tot felul de jocuri!

Iti propunem si alte activitati de primavara: 

Zambile dragalase din hartie

Globuri de hartie in forma de pasari

Branduse din linguri de plastic

Fluture marioneta din hartie 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s