Expertul in educatie Alfie Kohn revine in Romania

Alfie Kohn, autorul bestseller-urilor Parenting neconditionat si Pedepsit prin recompense, revine pentru a treia oara in Romania, cu o serie de conferinte pe tema Creste copii curajosi si responsabili.

Evenimentul face parte din Conferintele Totul despre Parenting si are loc pe 21 mai 2016, in Bucuresti – la MNAR, sala Auditorium, de la ora 10:00.

Conferintele cuprind doua module:

  • Conferita I se va desfasura intre orele 10:00 si 13:00 si va aborda subiectul Parentingului neconditionat
  • Conferinta II va avea loc intre orele 14:30 si 17:30, in aceeasi zi, si va fi un adevarat argument impotriva competitiei.

Participantii la eveniment vor afla de ce adultul este cheia in relatia parinte copil si de ce faptele, vorbele si atitudinea sa garanteaza dezvoltarea pozitiva a copilului.

Ma bucur mult ca am ocazia sa va vorbesc, in Bucuresti, pentru a treia oara in patru ani! Pe de o parte, am sa invit parintii sa reflecteze la principalele aspecte legate de cresterea copiilor. Voi argumenta ca nu conteaza cel mai mult doar ca-i iubim, ci cum ii iubim – neconditionat. Adica, ii iubim pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce fac. Chiar mai important este ca ei sa simta ca sunt iubiti astfel. In loc sa controlam copiii prin pedepse si recompense, trebuie sa colaboram, sa rezolvam impreuna problemele, si pe langa asta, ei sa stie ca li se poarta de grija intr-un mod care nu depinde de felul in care se poarta”, spune Alfie Kohn despre evenimentul din 21 mai 2016.

Impreuna cu Alfie Kohn si TOTUL DESPRE MAME, vom discuta la conferinta despre copiii curajosi si responsabili, despre copiii crescuti cu stima de sine si respect pentru ceilalti si nevoile lor, despre copiii si parintii cu incredere in ei. Vom arata ca sustinem cu adevarat generatia de maine, accentuand ca reusita ei sta in puterile noastre.

„Anul acesta le voi vorbi parintilor si despre un subiect anume, relevant nu doar pentru copii cat pentru intreaga noastra cultura: competitia si efectele sale distructive. Indiferent daca vom discuta despre tara mea (Statele Unite), unde victoria e o adevarata religie de stat, sau tara voastra, unde concursurile sau competitia reprezinta drumul spre prosperitate, e dificil uneori sa intelegem ca este mai fructuos sa lucram impreuna, decat sa incercam sa ne infrangem reciproc. In prelegerea mea, am sa va explic cat de daunator este pentru copii sa-i intoarcem unul impotriva altuia, prin concursuri – la scoala, la joaca, acasa. Adevarata alternativa la „premiul intai” nu este „premiul al doilea”; ci sa ne putem debarasa cu totul de acest context, de pierdere-castig”, mai adauga Alfie Kohn.

Pentru participare, te poti inscrie aici: http://www.totuldespremame.ro/evenimente/conferinte. De asemenea, poti sustine evenimentul in retelele de socializare cu eticheta #reVINEalfie.

 


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s