8 exercitii pentru a corecta spondiloza cervicala

Exercitii pentru spondiloza cervicala

Durerile de gat, rigiditatea gatului, durerile de cap sau amortelile din brat pot indica spondiloza cervicala. Cum apare afectiunea si ce solutii avem? La Traieste Sanatos cu Simona, descoperim 8 exercitii pentru corectarea spondilozei.

De regula, spondiloza cervicala apare la persoanele inaintate in varsta, dar poate fi intalnita si la oamenii care petrec mult timp pe scaun. Cum foarte multi dintre noi petrecem o buna parte din zi asezati la birou, urmatoarele exercitii simple ne vor fi extrem de folositoare pentru a evita aparitia oricarei forme de spondiloza.

Exercitii pentru spondiloza, pe care le poti face si la birou

Cele mai multe dintre exercitiile prezentate mai sus de kinetoterapeutul Alin Burileanu se pot face chiar de pe scaunul de la birou. Astfel, reamintim mai jos exercitiile pe care le-am aflat:

  • exercitiul in care iti tii barbia cat mai ridicata si mai aproape de piept;
  • exercitiul in care iti misti capul lent, la stanga si la dreapta, mentinand capul cate 5 secunde in fiecare pozitie;
  • exercitiul in care tii bratul intins in fata si duci capul in partea opusa;
  • exercitiul in care tii bratul intins in spate si duci capul in partea opusa si il tii aplecat in jos;
  • exercitiul in care apesi cu fruntea in palme 8 secunde, apoi apesi cu partea posterioara a capului in palme 8 secunde, apoi apesi cu fiecare parte laterala a capului intr-o palma cate 8 secunde;
  • exercitiul in care stai cu o palma lipita de zid si iti intorci corpul in partea opusa;
  • exercitiul in care stai lipit de zid si tii bratele deasupra capului, imaginandu-ti ca tii in maini o bara – cobori “bara” incet, pana cand ajungi cu mainile in dreptul capului;
  • exercitiul in care tii capul, umerii, dosul palmelor si calcaiele lipite de zid.

Vezi si mai multe exercitii de la kinetoterapeutul Alin Burileanu aici:

Sunt exercitii scurte si simple, care, facute zilnic, te vor ajuta sa scapi de spondiloza si chiar si de durerile de spate.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s