Eveniment Social Moms: Educatia incepe in uterul mamei

Eveniment Social Moms: Educatia incepe in uterul mamei

Joi, 15 martie, comunitatea Social Moms si Gabriela Maalouf, trainer pentru copii si parinti, te asteapta la conferinta – Educatia incepe in uterul mamei. La eveniment, viitoarele mamici pot afla de la A la Z toate informatiile despre dezvoltarea bebelusului in burtica mamei, inca din primele zile.

Vei afla despre etapele dezvoltarii fizice ale fatului, despre ce nutritie trebuie sa aiba o femeie insarcinata si despre cum starea emotionala a gravidei poate sa influenteze semnificativ dezvoltarea emotionala a bebelusului.

Accesul la conferinta este gratuit. Tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii aici: https://goo.gl/tb8zfd.

Educatia incepe in uterul mamei – Teme abordate

1. Evolutia bebelusului pe saptamani

Fatul din burtica mamei, inca din a treia saptamana, incepe sa ia forma corpului uman, iar de la o luna acesta are deja creier si coloana vertebrala. Dezvoltarea fizica in burtica mamei este atent monitorizata de medici si in egala masura de parinti.

Care este evolutia bebelusului in burtica mamei si este influentata dezvoltarea anumitor organe si simturi, aflam de la dr. Elena Roxana Banica, Medic Specialist – Obstetrica si Ginecologie, specializat in medicina fetala.

2. Ce invata copilul inca din burtica mamei

Stiati ca bebelusul invata inca din burtica mamei si reactioneaza la sunete, la actiuni si activitati ale mamei? Chiar si muzica poate sa trezeasca bebelusului anumite reactii, aceasta fiind o forma de comunicare a gravidei cu fatul.

Ce influenta au sunetele, ce este periculos si ce este relaxant, care este reactia bebelusului la stresul mamei, sunt intrebari la care va raspunde Gabriela Maalouf, trainer NLP pentru copii si parinti.

3. Nutritia in sarcina si impactul ei asupra fatului

O nutritie corecta si echilibrata in timpul sarcinii va ajuta bebelusul sa se dezvolte armonios in burtica. Sanatatea fatului este influentata de cantitatea de nutrienti si mai putin de cantitatea de mancare.

Ce nutrienti trebuie sa contina alimentatia femeii insarcinate si de ce este aceasta importanta pentru dezvoltarea fatului, ne va spune Andreea-Carmen Radu, Consultant nutritie acreditat MMPS si MECTS si blogger.

4. Emotiile in sarcina si impactul lor asupra fatului

In general, in perioada de graviditate, se pune accent foarte putin pe latura emotionala a bebelusului, premisa fiind aceea ca bebelusul nu are o latura emotionala extrem de dezvoltata. Cu toate acestea, emotiile mamei din timpul sarcinii influenteaza foarte multe dezvoltarea emotionala a bebelusului.

Ioana Agachi, psihoterapeut, trainer si managing partner Euparinteghemotoc, ne va spune cat de importante sunt emotiile viitoarei mamici in sarcina si ce impact au acestea asupra dezvoltarii fatului.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s