Este bine ca cei mici sa se joace de-a mama si de-a tata?

Este bine ca cei mici sa se joace de-a mama si de-a tata?

Cand vorbim de joaca de-a mama si de-a tata, ca parinti, este normal sa ne intrebam pana unde poate ajunge aceasta activitate a copiilor. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre jocul in care copiii isi imita parintii – cand este in regula si cand sunt depasite anumite linite.

„In jocul de-a mama si de-a tata, ei exploreaza ce inseamna sa fii mama, ce inseamna sa fii tata”, spune Otilia Mantelers, specialist in parenting. „Pentru ei, este fascinant ce facem noi.

Este normal si chiar sanatos ca micutii nostri sa ne imite, fie ca se incalta cu pantofii nostri, fie ca ne fura trusa de machiaj si o folosesc, fie ca se prefac ca se barbieresc. Astfel, vei observa cum puiul tau incorporeaza manierismele tale in jocurile sale sau cum chiar alege sa se joace de-a mama si de-a tata cu alti copii.

Dar cum ar trebui sa reactionezi atunci cand personajele din jocul copilului tau, „mama” si „tata”, se pupa sau se imbratiseaza? Cand este momentul sa opresti jocul si sa discuti cu micutul tau? Afla raspunsurile, acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s