Elevii vor lua lectii de Neurostiinta la Clasa

Mind Architect, in parteneriat cu Fundatia OTP Bank Romania, a lansat in premiera pentru invatamantul romanesc ”Neurostiinta la clasa” – un program educational care isi propune sa faca din neurostiinta si psihologie domenii aplicate in vietile elevilor si studentilor.

Initiat de Mind Architect si avand la baza episoadele din podcastul realizat de Paul Olteanu, proiectul raspunde unei nevoi generalizate, identificate in randul cadrelor didactice, elevilor si parintilor deopotriva, de a aborda subiectul cunoasterii de sine cu scopul de a oferi claritate in gandire, de a forma minti active si personalitati increzatoare.

Materialele auxiliare pregatite de initiatorii proiectului impreuna cu partenerii educationali ai acestora pot fi descarcate gratuit de catre profesori de pe webiste-ul programului, NeurostiintaLaClasa.ro.

Acestea sunt concepute sub forma de ghiduri, fiind create conform grupelor de varsta si etapelor de dezvoltare psihologica ale elevilor la momentul sustinerii cursurilor.

Neurostiinta ne ajuta sa intelegem mai bine modul in care creierul si mintea noastra se dezvolta, cum invata si sa ne folosim de aceste cunostinte pentru a dezvolta noi abilitati de gestionare a sinelui si a relatiilor cu ceilalti.

Astfel, programul Neurostiinta la Clasa, care imbina cunostinte de neurostiinta, inovatie pedagogica si stiinte sociale, ofera profesorilor instrumentele necesare pentru a imbunatati procesul de invatare al elevilor.

Programul Neurostiinta la Clasa se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul primar, gimnazial, liceal si universitar, incepand cu clasa a III-a, care isi doresc sa ii ajute pe elevi sa devina mai constienti de sine si sa duca vieti mai implinite.

Paul Olteanu
Paul Olteanu

„Dintre toate proiectele initiate in ultimii 15 ani de activism in zona educatiei si a dezvoltarii personale, NeurostiintaLaClasa.Ro este, de departe, cel care ma entuziasmeaza si ma bucura cel mai mult. De ce? Pentru ca am ferma convingere ca educatia psihologica si cunoasterea de sine, cu cat incep mai devreme si cu cat sunt mai informate de ultimele descoperiri stiintifice, sunt calea catre o tara mai sanatoasa, mai fericita si mai performanta”, a declarat Paul Olteanu, fondator Mind Architect.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s