Egalitatea de sanse intre femei si barbati

Cum este privita egalitatea de sanse intre sexe, in Romania? Ce putem face, la nivel personal, pentru a sustine echilibrul intre femei si barbati? Aflam acum, la Meditatii pentru parinti.

In urma cu cativa ani, Romania, din cauza unor masuri proaste, luate in trecut, a ajuns pe regretabilul ultim loc in Europa, in ceea ce priveste egalitatea de sanse intre femei si barbati – isi aminteste Ioana Cazacu, Secretar de Stat la Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse.

De atunci, au fost puse in miscare proiecte legislative si campanii de responsabilizare si constientizare a populatiei asupra acestui fapt atat de simplu in teorie: egalitatea de sanse.

In acest moment, Romania face parte din campania internationala He for She (El pentru Ea), derulata de Organizatia Natiunilor Unite (ONU) si care are ca scop implicarea barbatilor in drepturile femeilor, atat prin acceptare, cat si prin respect.

Cum poate incepe aceasta constientizare cat mai natural cu putinta? Plecand de la parinti spre copiii lor. Ce poti face, in calitate de parinte, pentru a promova egalitatea de sanse? Cum poti sustine aceasta miscare? Afla aici.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s