Ziua Universala a Iei la Muzeul Satului

De Sanziene, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” ii invita pe parinti si copii sa sarbatoreasca Ziua Universala a Iei, prin fotografie, cu un concurs care omagiaza frumusetea portului traditional romanesc si a maternitatii.

Pe 24 iunie 2016, intre orele 10:00 si 19:00, mamicile si picii lor sunt asteptati sa vina in ii si sa se fotografieze, pe pajistea de langa Biserica maramureseana de lemn, de la Muzeul Satului. Echipa Photography Studio va realiza si va oferi fotografiile gratuit, iar apoi le va incarca pe pagina de Facebook a evenimentului.

Fotografia cu cele mai multe like-uri va fi recompensata cu un aparat de fotografiat compact Nikon.

Ideea urmeaza campaniei „Alaptarea e Iubire”, lansata in urma cu un an de fotografa Cristina Nichitus Roncea impreuna cu Asociatia de Pediatrie si Consultanta in Alaptare. De data aceasta, va fi prezenta si fotografa Stefania Nicolescu de la Micul Pixel Photography.

Premiul va fi decernat de fondatoarea comunitatii La Blouse Roumanie, Andreea Diana Tanasescu, si actrita Aniela Petreanu, sustinatoare ale iei si alaptarii.

Cu aceasta ocazie, va fi lansat si studiul campaniei „Alaptarea e iubire”Beneficiile alaptarii pentru mame si copii.

Evenimentul este realizat in parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, La Blouse Roumaine, Bun de Romania, Trinitas si Radio Itsy Bitsy – Bucurie in Familie si are loc in paralel cu marea sarbatoare campeneasca a Muzeului Satului prin care se marcheaza inceputul verii, „La portile soarelui – Sanzienele”.

Ziua Universala a Iei

Ziua Universala a Iei este un fenomen mondial, declansat in 2013 de comunitatea La Blouse Roumaine si sarbatorit in fiecare an de Sanziene, pe 24 iunie, la nasterea Sfantului Ioan Botezatorul. Anul acesta, evenimentul este celebrat in peste 100 de orase ale lumii, printre care se numara si New York, Los Angeles, Washington DC, Paris, Toronto, Londra, Madrid, Amsterdam si Milano.

Pentru a sarbatori aceasta ocazie, comunitatea La Blouse Roumaine recomanda:

„Purtam o IE, o camasa, un costum traditional sau un element national identitar. Daca nu avem niciun astfel de obiect vestimentar, putem sa ne imbracam in alb (camasa, tricou, rochie) cu promisiunea ca, pana la editia urmatoare a Zilei IEI, sa avem cel putin o IE sau o camasa traditionala romaneasca. Ne fotografiem, surprindem bucuria momentului si frumusetea locurilor in care ne aflam. Punem imaginile pe Facebook, Instagram sau Twitter cu trimiterea la #ZiuaIEI2016, #LaBlouseRoumaine, #RomanianBlouse, #IAday2016 , indicand locatia unde au fost realizate.”

Anul acesta va fi realizat si primul film al Zilei Universale a Iei si al verii romanesti. La Blouse Roumaine mentioneaza:

„Va invitam sa initiati evenimente pe Facebook si sa le denumiti ZIUA UNIVERSALA A IEI + locul unde se desfasoara + anul  ( de ex, ZIUA UNIVERSALA a IEI Chisinau 2016 sau daca sunt mai multe manifestari in acelasi oras puteti adaga locatia de pe harta sau numele specific al evenimentului). Toate evenimenele validate de Asociatia La Blouse Roumaine IA, vor fi inscrise in programul oficial al Zilei Universale a Iei si vor fi publicate pe harta evenimentului global. Traditia e vie, povestea merge mai departe!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s