Education First în marile centre universitare

Agenția Națională Antidrog (ANA) implementează, în marile centre universitare din țară, campania ,,Education First”, care are drept scop informarea și conştientizarea persoanelor din mediul universitar cu privire la riscurile consumului de droguri și la serviciile de asistență specializată oferite la nivel naţional.

Campania se adresează studenților, cadrelor didactice, șefilor de cămine, personalului auxiliar și administrativ din mediul universitar, care vor primi informații despre substanțele psihoactive şi efectele acestora, modalitățile de prevenire a consumului de droguri, semnele consumului de droguri, sistemul de asistenţă destinat persoanelor consumatoare de droguri din România, precum și despre cadrul legal privind problematica drogurilor.

Activitățile desfășurate în cadrul acestei campanii vor fi adaptate pe fiecare grup țintă și vor ține seama de caracteristicile fiecărei comunități.

Reprezentanții Agenției Naționale Antidrog anunță că, în anul universitar 2022 – 2023, specialiștii instituției au desfășurat aproximativ 200 de activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul universitar, astfel încât 8.400 de studenți și 345 de cadre didactice au beneficiat de informații privind riscurile consumului de droguri.

De asemenea, pe parcursul anului universitar trecut au fost derulate 5 stagii de practică la Agenția Națională Antidrog, la care au participat 112 studenți, fiind extinse parteneriatele încheiate cu structurile de învățământ universitare.

Totodată, au fost organizate 10 sesiuni de informare și vizite de studiu, cu studenți din cadrul Academiei Tehnice Militare – Ferdinand I, Academiei de Studii Economice București, Universității Titu Maiorescu, Universității Româno-Americane etc.

Mai multe detalii despre acțiunile Agenției Naționale Antidrog se găsesc pe ana.gov.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s