Educatia pozitiva

Folosind principiile educatiei pozitive, parintii invata sa recunoasca lucrurile bune pe care le fac copiii lor, sa ii aprecieze pentru asta si sa ii incurajeze pe viitor. Insa, uneori, parintele poate exagera. Este nevoie sa intelegem ca educatia pozitiva inseamna mai mult decat lauda.

Desi acest tip de educatie inseamna eliminarea totala a pedepselor si a abuzurilor de orice fel din educatia si cresterea copiilor, copilul tot are nevoie de un echilibru in viata sa. Daca el aude mereu de la parintii sai ca este „cel mai bun”, „cel mai frumos”, „cel mai destept”, ar putea sa sufere o mare dezamagire cand nu va mai fi laudat pentru cel mai marunt lucru facut.

Psihologul Diana Stanculeanu ne ajuta sa gasim acest echilibru in parentingul pozitiv. Cum evitam sa picam in vreuna dintre extreme.

Descopera cum sa eviti rasfatul sau cum sa nu alegi sa vezi doar ce este bun la copilul tau. De asemenea, afla cum sa impui reguli si limite rezonabile si cum sa stabilesti consecinte pentru comportamente nepotrivite.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Un comentariu la „Educatia pozitiva”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s