Educatia pozitiva si Teoria Inteligentelor Multiple

Multi copii ai zilelor noastre sunt niste norocosi. Parintii lor citesc, se informeaza si au renuntat sa aplice metodele traditionale de a face educatie, poate mai corect spus de a nu face educatie ci de a crea disfunctionalitati pe termen lung in ceea ce priveste construirea sanatoasa a pesonalitatii copilului.

Psihologul cognitivist Howard Garder, unul dintre specialistii de marca in domeniul educatiei, cel care se ocupa de studierea felului in care functioneaza mintea umana, implicit cea a copiilor, a revolutionat, incepand din anul 1983, ce se stia despre conceptul de inteligenta. El a elaborat Teoria Inteligentelor Multiple prin care a demonstrat ca exista 8 tipologii de inteligenta care se imbina armonios la fiecare dintre noi. Astfel, putem vorbi de inteligenta verbala, logico-matematica, spatiala, kinestezica, muzicala, interpesornala, intrapesonala, naturalista – fiecare om fiind o combinatie unica intre acestea.

In acelasi timp, oamenii au inceput sa puna tot mai mult la indoiala masurarea IQ-ului care nu este nici un predictor pentru ceea ce va realiza copilul cand va fi adult, nici nu ofera garantia ca va fi fericit, nici nu ne poate spune daca va fi responsabil, daca va avea o viata de calitate si asa mai departe.

Ii putem ajuta pe copiii nostri sa devina adulti fericiti, de succes si cu mentalitate de invingator numai daca le oferim o educatie prin care le vorbim “pe limba inteligentei lor predominante“ atat acasa, cat si la scoala.

Daca acorzi o atentie deosebita copilului, pentru a descoperi aceasta inteligenta predominanta si, suplimentar, ii oferi tot ce inseamna educatie pozitiva, vei observa ca mentalitatea de invingator si succesul este la indemana lui.

Atunci cand esti in cautarea instrumentelor educationale sanatoase din punct de vedere psihologic, este important sa intelegi, in primul rand, ca intotdeauna copiii se comporta bine daca pot! Ideea invechita cum ca un copil se comporta bine numai daca vrea, este FALSA!

Mai multe detalii iti pot oferi in cadrul evenimentului gratuit de parenting “Educatia pozitiva si teoria inteligentelor multiple”, organizat de Centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School, care se va desfasura pe 11 mai, ora 19, la hotelul Phoenicia din Bucuresti.

Pentru a te inscrie la eveniment, completeaza formularul de AICI (sau copy-paste in browser: http://goo.gl/H72xg6). Grabeste-te, locurile sunt limitate!

psihoterapeut Mirela Horumba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s