Edu Box – campanie educationala la nivel national, dedicata prescolarilor

Proiectul EDUBOX, creat ca o solutie de educatie pentru copiii care nu pot merge la gradinita din diverse motive, s-a transformat intr-o campanie nationala.

Ideea proiectului ii apartine Madalinei Ion, care a creat EDUBOX alaturi de o echipa de profesori care lucreaza cu prescolari de multi ani, in gradinitele Butterfly.

Din 7 decembrie, proiectul EDUBOX e devenit campania nationala „Edu Box”, in vederea asigurarii sanselor egale la educatie si a unui mediu educational adecvat pentru toti prescolarii.

Campania se desfasoara in baza unui parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, EDUBOX si Itsy Bitsy si are ca scop cresterea calitatii educatiei si facilitarea accesului la invatamantul prescolar pentru un numar cat mai mare de copii, prin:

1. Identificarea reala a nevoilor copiilor de varsta prescolara din toata tara;

2. Desfasurarea de activitati de informare si consiliere a parintilor si a cadrelor didactice in vederea organizarii si optimizarii materialelor didactice disponibile;

Acest obiectiv faciliteaza accesul la informatii, atat pentru parintii copiilor prescolari, cat si pentru cadrele didactice, cu privire la documentele necesare intocmirii dosarului de inscriere la gradinita, la metodele si instrumentele de lucru in invatamantul prescolar, respectiv mijloacele si materialele didactice specifice invatamantului prescolar.

3. Organizarea de activitati non-formale, prin intermediul carora copiii sa fie stimulati si motivati pentru a participa si pentru a utiliza toate resursele si mijloacele educationale disponibile, adaptate provocarilor acestor perioade;

4. Sprijinirea copiilor, a parintilor si a cadrelor didactice cu noi resurse educationale accesibile.

In acest sens, o atentie deosebita va fi acordata activitatii de monitorizare a participarii copiilor din invatamantul prescolar la activitatile instructiv-educative din gradinite si din afara acestora, cu accent pe prevenirea abandonului scolar in randul acestora.

Protocolul de colaborare nu presupune nicio contributie financiara din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, a inspectoratelor, a CCD-urilor, a unitatilor de invatamant preuniversitar, a parintilor sau a cadrelor didactice implicate.

Proiectul EDUBOX imaginat de Madalina Ion inseamna:

  • Cate o cutie cu activitati saptamanale pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, pentru tot anul scolar;
  • Suport online pentru adultii care fac acasa activitatile zilnice cu copiii;
  • Consiliere pentru parinti pentru a se adapta cat mai usor nevoilor educationale ale copiilor, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

In cutiile EDUBOX sunt activitati pentru toata saptamana, insotite de instructiuni de utilizare si toate materialele de suport, care pot fi folosite de orice parinte, bunic sau bona.

Activitatile sunt organizate conform programei scolare, in asa fel incat sa stimuleze copilul din toate punctele de vedere: intelectual, cognitiv, emotional, creativ, atitudinal si motric.

Proiectul EDUBOX raspunde nevoilor copiilor, care au dreptul la educatie adaptata varstei, dar si parintilor care s-au trezit peste noapte si in rolul de profesori, in zilele in care cei mici nu pot merge la gradinita.

Mai multe detalii se gasesc pe edu-box.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s