Dupa diversificare: De ce nu mananca bebelusul

Dupa diversificare: De ce nu mananca bebelusul

Alimentatia din primii ani de viata pune bazele pentru obiceiurile alimentare de pe tot parcursul vietii. Dar ce te faci cand puiul tau nu mananca ce ii dai? La Parinti de Pici, vorbim despre de ce nu mananca bebelusul si iti oferim solutii pentru a-i asigura o alimentatie sanatoasa.

Primii 2 ani ai copilului tau sunt marcati de o multime de premiere: primii pasi, diversificarea si o crestere mai rapida ca oricand sunt doar cateva dintre ele. Ca urmare, in aceasta perioada, alimentatia joaca un rol esential in dezvoltarea copilului. Si suntem siguri ca deja te-ai interesat cu ce sa incepi diversificarea si cum sa introduci alimente noi in meniul piciului tau.

Dar, cum socoteala de acasa nu se potriveste mereu cu cea din targ, pregateste-te de refuzuri si de ajustari.

„Fetita noastra are anumite perioade, tot mai dese, cand refuza aproape orice ii pun in farfurie”, spune Georgiana, mama de pici. Ce solutii a gasit ea la intrebarea De ce nu mananca bebelusul? Afla acum, la Parinti de Pici.

De ce nu mananca bebelusul? Raspunsuri

In primul rand, chiar daca esti preocupat(a) ca micutul tau sa manance suficient, noi te sfatuim sa insisti mai mult pe calitatea mancarii si mai putin pe cantitate. Lasa-ti copilul sa descopere cat mai multe alimente sanatoase, gateste-i diversificat si nu il obliga sa manance cand nu mai vrea.

Apoi, este important sa tii cont si de gusturile prichindelului. In timp, vei vedea ca piciul tau prefera anumite alimente, dandu-le la o parte pe altele. Cauta solutii de a strecura in mancare si alimente pe care le refuza, dar pune accent pe ceea ce ii face placere copilului.

Nu in ultimul rand, incearca sa ai mereu la indemana alternative pentru puiul tau. Cel mic va prefera sa aleaga dintre mai multe optiuni, in loc sa fie obligat sa manance o singura mancare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s