Dreptul copilului la respectul parintilor

Dreptul copilului la respectul parintilor

Ca orice alta persoana, si prichindelul tau, oricat de mic ar fi, are nevoie de respect. La Parinti de Pici, iti vorbim despre dreptul copilului la respectul parintilor si de cat de importanta este aceasta atitudine, pentru o crestere armonioasa.

Pentru a fi tratat cu respect, este nevoie sa ii tratezi pe cei din jurul tau cu respect. Este o lectie pe care cu totii am invatat-o cand eram copii, chiar de la parintii nostri. In timp, pe masura ce am crescut si am dobandit mai multa experienta de viata, poate ca am cam uitat partea cu oferirea de respect si ne-am asumat partea cu primirea respectului.

Dar si un copil, chiar daca nu vorbeste inca, chiar daca nici nu a facut primii pasi, chiar daca varsa jumatate din mancare pe el si pe jos, are nevoie de respect. Este dreptul copilului de a creste fara abuzuri fizice si psihice si este dreptul sau de a primi o educatie completa, care include si respectul.

Toate acestea nu inseamna ca trebuie sa te dai peste cap in fata micutului, sa ii derulezi covorul rosu in fata sau sa ii vorbesti cu dumneavoastra. Respectul fata de copil sta in simplul fapt de a te purta cu el asa cum vrei sa se comporte si el cu tine. Este o cale sigura, prin care ii cladesti puiului tau increderea in sine.

Vor fi si provocari, ce-i drept, mai ales la varste foarte mici, dupa cum ne povesteste si mamica Georgiana: „N-am de gand sa te mint, dar uneori mi se pare tare greu sa-mi mentin atitudinea respectuoasa fata de copilul care nu vrea sa fie imbracat, nu vrea spalat, nu vrea sa plecam acasa sau de acasa si tot asa.” Dar tot ea ne spune, la Parinti de Pici, si cat de bine se simte cand isi trateaza copilul cu respectul cuvenit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s