Dr. ortoped Stefan Tiron: Durerile de crestere sunt cauzate de postura incorecta

Indiferent daca fac sau nu sport, multi copii se plang de diverse dureri considerate „de crestere”: dureri de picioare, de calcaie, de genunchi, etc.

Ce sunt, de fapt, durerile de crestere si cum iti dai seama daca acestea ascund altceva?

Invitat in emisiunea Traieste Sanatos cu Simona, medicul Stefan Tiron (medic primar ortoped) a vorbit despre ce reprezinta durerile de crestere, dar si despre cauzele acestora si solutii de tratament.

Durerile de crestere sunt acele dureri care apar dupa-amiaza catre seara la nivelul gambelor in primul rand, la nivelul genunchilor si chiar la nivelul bazinului sau spatelui.

Specialistul ne-a impartasit in premiera observatia pe care a facut-o in randul copiilor cu dureri de crestere pe care i-a avut ca pacienti. In urma analizei posturale, medicul a constatat ca toti copiii care se plangeau de dureri de crestere aveau o postura inclinata spre spate.

95% dintre problemele asociate durerilor de crestere sunt cauzate de postura inclinata spre posterior.

Asculta podcastul de mai jos cu medicul Stefan Tiron pentru a afla legatura dintre durerile de crestere si postura incorecta, dar si despre cum poate fi corectata postura incorecta cu ajutorul unor branturi puse in incaltaminte. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s