2 jocuri creative pe hartie

Cu gandul la joaca, dar si la scoala care a inceput deja, iti recomandam doua jocuri creative pe hartie, surprinzatoare prin rezultatele lor. Necesita doar hartie si creioane colorate (sau carioci) si dureaza aproximativ 10 minute fiecare, deci pot fi jucate oricand in familie, dar si de copii la scoala, in pauzele dintre ore:

Deseneaza si impatureste

Un joc pentru cel putin doi jucatori, desi e mai interesant daca participa trei jucatori (peste 4 ani).

Ia o foaie de hartie si impatureste-o pe orizontala de doua, trei sau patru ori, in functie de cate persoane participa. Primul jucator deseneaza (fara sa le arate celorlalti) o figura (persoana, animal, planta, obiect, orice) pe prima parte a hartiei impaturite, prelungind insa desenul cu linii de trei-cinci milimetri pe urmatoarea parte impaturita. Urmatorul jucator va desena un corp si brate (daca e nevoie) pornind de la liniile lasate de primul jucator, fara sa vada restul desenului. Si el va lasa drept “indicii” cateva linii pe urmatoarea fasie de hartie, iar urmatoarea persoana va avea de continuat desenul cu picioarele sau cu ultima parte a personajului comun.

Dupa ce terminati desenul, despaturiti hartia si vedeti ce a iesit. Operele va vor impresiona si amuza, mai ales daca ii dati personajului un nume si ii inventati apoi o poveste.

Copiaza desenul

Un joc cel putin la fel de distractiv ca cel dinainte, pentru care e nevoie de doi jucatori, in varsta de cel putin trei ani. De asemenea, necesita doar hartie si creioane (sau carioci).

Fiecare jucator ia o foaie de hartie, iar primul incepe jocul facand un desen. Poate fi orice – o forma, o figura, un punct, o linie. Celalalt jucator trebuie sa incerce sa copieze desenul pe foaia sa si sa ii mai adauge ceva.

Ii vine apoi din nou randul primului jucator, care trebuie sa isi completeze opera cu desenul celuilalt jucator, adaugandu-i si el ceva in plus. Si tot asa, pana cand va plictisiti sau umpleti foaia. Veti avea, la final, doua desene asemanatoare, dar foarte diferite.

Sursa: www.janetlansbury.com

 

Stii si alte jocuri asemanatoare? Da-ne idei de joaca scriindu-ne in rubrica de comentarii de mai jos. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s