Un calculator pentru viitor – campanie de donatii in sprijinul elevilor defavorizati

Asociatia Your Educated Society (YES) raspunde nevoii de sprijin pentru elevii defavorizati si demareaza campania de donatii “Un calculator pentru viitor”, sub eticheta #1calculator.

Campania isi propune implicarea celor preocupati de educatia si dezvoltarea copiilor, printr-un apel pentru donatii de telefoane inteligente, tablete, laptopuri si calculatoare tip desktop. Aceste dispozitive vor ajunge in scolile care au identificat elevi care nu-si permit si nu au acces la tehnologie si informatie.

Statisticile sunt ingrijoratoare. Potrivit datelor Ministerului Educatiei, sunt peste 250.000 de copii care nu au sub nicio forma acces la tehnologie, adica nu detin un dispozitiv cu care sa se conecteze la internet. Un sondaj IRES arata ca aproape 1 milion de elevi nu detin un dispozitiv propriu si trebuie sa apeleze la dispozitivele altor persoane.

Este evidenta nevoia acestor elevi de a tine pasul cu colegii lor de clasa, mai ales in aceasta perioada, cand cursurile si lectiile se desfasoara in mediul virtual.

Cu sprijinul Ministerului Educatiei, campania “Un calculator pentru viitor” strange donatiile si le distribuie reprezentantilor scolari din tara pe baza unui proces verbal de predare-primire, astfel incat sa se asigure ca beneficiarul final este elevul.

Campania este deschisa tuturor celor care isi doresc sa faciliteze micsorarea prapastiei dintre unii elevi si colegii lor, distanta de care nu se fac vinovati nicidecum copiii. Persoane fizice, companii, entitati guvernamentale si neguvernamentale pot aduce un aport important, cu un gest minim, prin donarea de aparatura.

Un singur telefon inteligent, de exemplu, reuseste sa ajute un elev. Un calculator poate ajuta mai multi copii ai unei familii defavorizate. Este inimaginabila pentru cetateanul modern imposibilitatea de a naviga pe internet si de a fi complet deconectat de la realitatea secolului 21. insa aceasta este realitatea elevilor care nu au aceasta fereastra catre viitor si care sunt sortiti sa ramana in urma, fara vina lor.

“Lucrez intr-o companie al carei domeniul de activitate este dezvoltarea de aplicatii mobile. Sunt inconjurat de tehnologie. Eficienta mea ca specialist, la locul de munca si in proiectele personale, este determinata exclusiv de cat de bine folosesc uneltele online si ce reusesc sa fac cu ele. Accesul la tehnologie nu este un lux! Este o necesitate fara de care nu poti merge inainte, nu te poti dezvolta, nu poti creste.” – Bogdan Popovici, Presedinte Your Educated Society

“Vorbim despre dorinta de digitaliza Romania, dar uitam ca aproape 1 milion de copii au un singur device acasa. Pentru dezvoltarea abilitatilor de a crea tehnologie, de a lucra cu sisteme informatice din ce in ce mai sofisticate, este nevoie sa ne ingrijim ca toti copiii sa aiba acces la 1Calculator si sa fie ghidati in folosirea lui pentru scopuri educationale, nu doar de recreere.” – Adina Saniuta, Vicepresedinte Your Educated Society.

Mai multe detalii despre proiect se gasesc aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s