Două festivaluri la Opera Comică pentru Copii în luna martie

Opera Comică pentru Copii anunță două festivaluri remarcabile pentru luna martie: Primăvara Copiilor și Festivalul Cărților Deschise. Ambele evenimente sunt programate la sediul instituției din Calea Giulești nr. 16 și oferă experiențe memorabile pentru copii și familiile acestora.

Festivalul Primăvara Copiilor

Festivalul Primăvara Copiilor se va desfășura în perioada 1-17 martie și aduce în atenția publicului importanța creativității și a protejării mediului înconjurător, punând accentul pe relevanța reciclării corecte și pe stimularea imaginației copiilor. Festivalul găzduiește 30 de ateliere de creație, unde cei mici experimentează cu diverse materiale și tehnici.

Oferta de ateliere cuprinde o varietate impresionantă de activități creative, inclusiv confecționarea de mărțișoare din iută și flori, slime cu surprize de mărțișor, gentuțe din fetru, bentițe, marionete, păpuși din fetru, figurine din clay, obiecte realizate la imprimanta 3D, flori și fructe din săpun, tehnica șervețelului pentru lumânări, decorațiuni cu licheni și lemn, suport de creioane, ramă foto decorată, tablou cu nasturi fermecați, și o varietate de tehnici de pictură precum mozaic, pe nisip, pe sticlă, pe pânză (pe tricou/sacoșă), pictură cu degetele și pictură pe figurine de ipsos.

În plus, Școala de Mediu vine la Festivalul Primăvara Copiilor cu o serie de ateliere interactive în cadrul cărora copiii află informații valoroase despre: poluare atmosferică, risipă alimentară, colectare separată, schimbări climatice și eficiență energetică. Școala de Mediu este un concept al Asociației Nature Talks, care dezvoltă programe de educație de mediu pentru elevii din clasele primare.

Festivalul Cărților Deschise

Al doilea eveniment, Festivalul Cărților Deschise, are loc în perioada 22-31 martie, cu scopul de a încuraja dragostea pentru lectură în rândul copiilor. Cu o varietate de evenimente precum lansări de carte, întâlniri cu autori români, ateliere de creație tematice și dezbateri de tip carte vs. film, parada personajelor din cărți, festivalul este un prilej minunat pentru ca cei mici să descopere fascinația poveștilor citite. Evenimentul se adresează și celei mai tinere categorii de public (0-3 ani), cu atracții precum zone senzoriale și de relaxare, concursuri și oferte speciale pentru cărțile cu și pentru bebeluși.

Tot în cadrul Festivalului Cărților Deschise, Bookster asigură un spațiu de relaxare pentru public. Vizitatorii au oportunitatea de a se destinde într-un ambient plăcut și prietenos și în același timp pot împrumuta și citi cărți din selecția oferită de Bookster. Acest parteneriat adaugă o dimensiune suplimentară evenimentului, oferind participanților posibilitatea de a se bucura de lectură într-un mediu confortabil și atrăgător.

Programul ambelor festivaluri cuprinde weekend-urile lunii martie, astfel: zilele de vineri între orele 16:00 și 21:00, sâmbătă între orele 10:00 și 21:00, și duminică între orele 10:00 și 16:00. Accesul publicului este gratuit, iar participarea la activități și ateliere se face pe bază de tichete OCC, disponibile pentru achiziționare la Magazinul OCC din incinta instituției, costul unui tichet fiind de 3 lei.

În plus, pentru a încuraja reciclarea, organizatorii oferă posibilitatea de a obține tichete pe baza ambalajelor reciclate la aparatele din incintă: 6 ambalaje reciclate corect înseamnă un tichet.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s