Divortul si copiii: Cum vorbesti despre un nou partener

Divortul si copiii: Cum vorbesti despre un nou partener

Pentru multi parinti divortati, gasirea unui nou partener poate fi un subiect dificil de abordat, mai ales cand vine momentul sa i-l prezinte copilului. Cand ii spui micutului despre noul partener? In ce conditii? Iata ce spun specialistii, la Meditatii pentru parinti.

Cred ca cea mai indicata discutie este a celui care are noua relatie, dar nu inainte de a avea acea discutie clara si coerenta din partea ambilor parinti, prin care anunta copilul decizia lor matura de a divorta”, spune Cati Calin, psiholog si specialist in Metoda Espere.

Nimeni nu spune ca viata se termina dupa divort. Stim ca este un proces greu, iar daca ai copii pare si mai dificil sa te refaci, dar expertii relational spun ca revenirea la o normalitate, chiar si in relatiile parintelui, este benefica pentru toata familia.

Cati Calin spune ca, in momentul in care unul din parinti simte ca este cazul sa ii spuna copilului despre un nou partener, este bine ca adultul sa ii mentioneze micutului ca noul partener nu ia locul fostului si ca si nevoile emotionale ale parintelui sunt importante.

Mai multe pe acest subiect poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s