Idei de activitati fizice pentru copilul de 1-3 ani

Idei de activitati fizice pentru copilul de 1-3 ani

Dupa primii pasi ai micutului tau, va trece putin timp pana vei ajunge sa nu prea mai poti tine pasul cu energia prichindelului. Si este foarte bine ca se intampla asa, ba chiar este bine sa iti incurajezi puiul sa faca miscare cat mai mult, chiar de la varste mici. La Parinti de Pici, iti oferim o serie de idei de activitati fizice pentru copilul de 1-3 ani.

Cei mici au mare nevoie sa fie activi si sa faca miscare, cel putin 3 ore in fiecare zi. Iar cel mai usor mod prin care poti incuraja aceasta tendinta naturala a piciului tau este sa iesiti impreuna afara. Mergeti intr-un parc, la un loc de joaca, si lasa-l pe prichindelul tau sa exploreze in voie: sa se catere pe tobogane, sa alerge dupa mingi sau dupa porumbei.

De asemenea, o trotineta, o bicicleta sau alt vehicul potrivit pentru copilul de 1-3 ani – cu sau fara pedale – sunt ideale pentru a-l incuraja sa faca miscare.

Chiar si atunci cand iesi la plimbare cu piticul tau in carucior invita-l mai degraba sa mearga pe langa tine, impingand el caruciorul.

[Vezi si: Jocuri sportive in casa]

Daca vremea nu este prielnica pentru iesit, avem si o serie de activitati fizice de facut in casa. Descopera-le acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s