Distreaza-te în calatorii jucand „Fazan”

Indiferent dacă plecați la drum lung sau sunteți doar în drum spre grădiniță sau Indiferent daca plecati la drum lung sau sunteti doar in drum spre gradinita sau spre scoala, unul din cele mai simple si mai simpatice jocuri pe care le puteti juca este clasicul „Fazan”.

Este jocul perfect de incercat in masina, stimuland creativitatea si vocabularul copiilor, iar regulile simple il fac ideal pentru intreaga familie. Scopul este sa formezi cuvinte care incep cu ultimele doua litere spuse de jucatorul precedent, dar si sa incerci sa formezi cuvinte care sa-l blocheze pe urmatorul jucator.

Pentru inceput, unul dintre jucatori (de exemplu, cel mai tanar) incepe sa spuna alfabetul in gand, iar urmatorul il opreste si spune un cuvant care incepe cu litera la care s-a ajuns. Jucatorii urmatori trebuie sa gaseasca cuvinte care incep cu ultimele doua litere ale cuvantului spus anterior. Daca un jucator nu reuseste sa formeze un cuvant, atunci este penalizat si i se pune cate o litera din cuvantul „Fazan”.

Jocul continua pana cand un jucator formeaza cuvantul „Fazan” din ultimele doua litere ale cuvantului spus anterior si este declarat castigator sau pana cand jucatorii ies din joc, acumuland din penalizari toate literele cuvantului „Fazan”.

Acest joc nu este doar usor de jucat, dar si foarte educativ, pentru ca le da copiilor ocazia sa-si imbogateasca vocabularul invatand cuvinte noi. In acest sens puteti cauta pe internet definitii si informatii suplimentare despre termenii noi pe care ii descoperiti in timpul jocului.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s