Directorii scolilor sunt pusi sa aleaga intre functii, daca sunt si sefi de partide

Directorii unitatilor de invatamant, care sunt si presedinti sau vicepresedinti de partide, trebuie sa opteze, pana in 25 februarie, pentru una dintre cele doua functii, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea.

Aceasta a precizat ca, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a ordinului ministrului Educatiei privind depolitizarea managementului scolii, directorii generali si cei adjuncti, care au si functii de conducere in partide, au 15 zile pentru a opta pentru una dintre cele doua functii, relateaza Mediafax.

Oana Badea a mai spus ca Ministerul nu are nicio statistica privind numarul directorilor scolari care ocupa si functii de conducere in partid si ca prevederea face parte dintr-un ordin de masuri tranzitorii pentru implementarea a noii legi a Educatiei.

Documentul face referire si la dimensionarea retelei scolare si la introducerea, de la 1 septembrie, a consortiilor scolare. Secretarul de stat a precizat ca in acest sens au fost consultati toti inspectorii scolari generali si s-a ajuns la concluzia ca introducerea consortiilor scolare va folosi foarte mult pentru pastrarea resursei umane de calitate in scoli.

Badea a explicat ca prin consortiu nu va disparea nicio scoala si ca unitatile de invatamant isi vor pastra personalitatea juridica, dar va disparea invatamantul simultan la clasele V – VIII.

Ordinul ministrului mai face referire si la norma didactica, care a fost majorata de la 16 la 18 ore pe saptamana, dar si la tipurile de evaluare de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, care vor intra in vigoare din anul scolar viitor.

Oana Badea a explicat ca, impreuna cu conducerile caselor corpului didicatic, s-a stabilit ca toate cadrele didactice de la aceste clase sa fie formate pentru evaluarile prevazute, iar aceasta pregatire sa fie asigurata prin Casa Corpului Didactic.

Potrivit secretarului de stat, ministrul Educatiei va mai emite si o serie de instructiuni, primele trei, care se refera la decontarea transportului cadrelor didactice, la procedura de titularizare si la statutul cadrelor didactice care au solicitat ramanerea la catedra peste varsta de pensionare, fiind publicate, joi, in Monitorul Oficial.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s