Din Oxford si Göteborg in Ferentari

British Council si Policy Center for Roma and Minorities au organizat in perioada 2-9 iulie la Bucuresti un schimb de experienta international la care au participat reprezentanti ai mai multor organizatii nonguvernamentale din Oxford, Marea Britanie si Göteborg, Suedia.

Intalnirea si-a propus sa familiarizeze participantii cu privire la problemele intampinate de comunitatile de romi din Bucuresti si din imprejurimi, sa ofere o privire de ansamblu asupra practicilor de incluziune sociala dezvoltate in Romania pentru aceasta minoritate, avand in prim plan proiectele educationale.

De asemenea, schimbul si-a propus sa identifice oportunitati de colaborare intre organizattile societatii civile din Marea Britanie, Suedia si Romania.

Pe parcursul celor sapte zile, delegatia formata din 15 persoane a avut vizite de lucru in mai multe institutii educationale din Bucuresti, precum si in comunitatile de romi din Ferentari si din comuna Jilava, a luat parte la ateliere despre istoria si cultura romilor si s-a intalnit cu reprezentanti ai societatii civile din Romania care au impartasit din experienta lor in ceea ce priveste metodele de lucru in comunitatile dezavantajate.

Mai multe detalii se gasesc pe www.policycenter.eu

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s