Diferentele dintre sex si sexualitate

Diferentele dintre sex si sexualitate

Faptul ca ii vorbesti copilului tau despre sexualitate nu inseamna ca il impingi automat spre sex. Cele doua notiuni au sensuri diferite, desi nu se exclud una pe alta. Despre aceste diferente vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

„De regula, noi, oamenii la nivelul simtului comun, atunci cand ne referim la sex, ne referim la o actiune in sine, ne referim la o forma de intimitate fizica, psihologica, care apare intre 2 personaje, sau o forma de intimitate pe care eu o am cu propriul corp”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy. „Atunci cand vine vorba despre sexualitate, e bine de stiut ca ne referim la un spectru mult mai larg decat atat.”

Sexualitatea include atat actul sexual, cat si tot ceea ce il precede si il succeda, de la emotii si cunoasterea propriului corp, pana la flirt si intelegerea conceptului de consimtamant.

„Sexul e doar o particica mica din tot ce inseamna educatie, sanatate sau sexualitate.”

Gaspar Gyorgy sustine ca, pentru a ajunge la o maturitate emotionala, este nevoie sa avem o conexiune foarte buna cu propria sexualitate, reusind astfel sa construim relatii sanatoase. Mai multe despre acest subiect te invitam sa afli acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s