Diferenta intre pregatitoare si clasa I

Multi parinti se intreaba la ce foloseste clasa pregatitoare. De ce nu poate trece copilul de la gradinita direct in clasa I? Hai sa aflam!

In aceasta editie a emisiunii „Meditatii la minut”, Madalina Gidiuta, expert in management educational, explica utilitatea clasei pregatitoare pentru dezvoltarea copiilor, din punct de vedere educational.

Pana sa fie introdusa aceasta clasa in invatamantul obligatoriu, copiii treceau direct de la gradinita la scoala. In acest caz, aparea o mare problema de adaptare, in doua cazuri.

In primul rand, erau micutii care terminasera gradinita si fusesera obisnuiti cu o anumita programa scolara. Odata ajunsi in clasa I, totul se schimba.

Apoi, se mai punea problema copiilor care nu facusera gradinita si, odata intrati direct in clasele primare, cu greu ajungeau la acelasi nivel ca alti colegi.

Asadar, clasa pregatitoare face exact ceea ce spune: pregateste copiii sa treaca de la etapa la cea de gradinita. Cum se intampla acest lucru? Ne spune Madalina Gidiuta aici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s