Despre talus valgus si alte probleme de picioare la nou-nascuti

Despre talus valgus si alte probleme de picioare la nou-nascuti

Orice viitor parinte vrea sa aduca pe lume un copil perfect sanatos. Din pacate, nu se intampla mereu asa. In aceasta editie a emisiunii Traieste Sanatos cu Simona, vorbim despre cum se recupereaza picioarele nou-nascutilor cu probleme precum talus valgus.

Daca ai cea mai mica suspiciune ca bebelusul tau ar putea avea probleme la picioruse, kinetoterapeutul Iulian Nicolae recomanda sa te duci cat mai degraba la un neonatolog sau la un medic ortoped. Ei iti vor putea spune daca este intr-adevar o afectiune si vor stabili un plan de recuperare.

Cele mai multe probleme de picioare la nou-nascuti vor avea in pasii de vindecare si cateva sesiuni de kinetoterapie pentru bebelusi, indiferent daca se intervine chirurgical sau nu.

Despre tipurile de probleme care cauzeaza picioare strambe la bebelusi aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Cum se manifesta talus valgus si alte probleme de picioare la nou-nascuti

Printre problemele intalnite cel mai des in sesiunile de kinetoterapie pentru bebelusi, Iulian Nicolae aminteste de:

  • talus valgus – cand cel mic isi tine labutele piciorului in afara, sprijinindu-se pe extremitati;
  • varus equin – cand bebelusul are picioarele duse foarte mult in interior si tine degetelele ca si cand ar sta pe varfuri;
  • picior stramb congenital – picioare tinute in O sau in X.

Daca observi una din problemele de mai sus la copilul tau si vezi ca nu a trecut dupa prima saptamana de viata, este cazul sa apelezi la un specialist, pentru a recupera mersul copilului tau.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador, sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s