O pledoarie pentru echilibru in curriculum la Conferinta 7 Ateliere Aletheea

Scoala Aletheea organizeaza, pe 21 noiembrie, a V-a editie a conferintei 7 Ateliere Aletheea, care va aborda ca subiect „Dezvoltarea si progresul academic specific diverselor varste versus Dezvoltarea personala a copiilor”. 

Evenimentul propune o intalnire cu profesorul Richard Kieran, care va prezenta proiectul Mantle of the expert.  

Mantle of the Expert este o metoda educationala transformativa care foloseste arta teatrala si tehnicile de cercetare pentru a crea contexte de invatare, bazate pe povesti si scenarii.

Profesorii lucreaza in echipa cu elevii pentru a genera o intreaga piesa de teatru sau film, menita sa ii ajute pe acestia la studiul unui intreg curriculum, sa ii ghideze in procesul de dezvoltare a cunostintelor, abilitatilor practice si academice si nu in ultimul rand, sa asocieze logic informatiile venite din domenii cat mai diverse.

Concret, participantii la atelierul ghidat de profesorul Richard Kieran vor descoperi:

  • Un model clar si complex de planificare a lectiei.
  • Cele patru elemente cheie in predarea prin metoda Mantle of the Expert, explicate prin exemple – Structura de baza, Contextul, Activitatile de cercetare ale temei setate si legaturile acesteia cu curriculum (in acest punct, participantii la atelier afla cum pot folosi diverse materii plecand de la Istorie si Geografie pana la Matematica, Muzica si Desen, trecand prin Limba Romana cu insertii de limba si cultura straina, toate interconectate la tema comuna, setata in Structura de Baza) si apoi, Startul.
  • Tehnici de folosire si adaptare a artei teatrale in contextul clasei pentru a crea suspans si interes in randul elevilor.
  • Moduri si conventii prin care ii determinam pe elevi sa foloseasca puncte diferite de vedere asupra aceleiasi teme, precum actorii pe scena.
  • Strategii si solutii concrete de a captiva si tine in frau o clasa energica.
  • Modalitati prin care profesorul obisnuit sa fie omul-orchestra, devine omul din culise, care ajuta elevii sa preia rolul principal.

Detalii legate de participarea la eveniment se gasesc aici.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s