Despre emotiile copiilor

Chiar si emotiile se invata. Cum iti ajuti micutul sa isi inteleaga sentimentele si de ce conteaza atat de mult sa le clarificam? Afla despre emotiile copiilor, de la psihologul Marilena Ionescu.

Ai incercat vreodata sa gasesti o definitie pentru tot ceea ce simti? Poate ca te intrebi de ce ar trebui, pentru ca simti ceea ce simti si este normal. Si ai perfecta dreptate. Doar ca, pentru un copil, fiecare sentiment (fie ca este vorba despre bucurie, teama, tristete, surpriza) este ceva nou. De aceea, este foarte important sa vorbim despre emotiile copiilor, cu micutii nostri.

Apoi, un alt lucru de retinut este faptul ca orice simte cel mic este normal si ar trebui recunoscut si permis. Chiar si cand este vorba despre furie, toate sentimentele trebuie acceptate.

In aceasta editie a emisiunii „Meditatii pentru parinti cu Simona Dragomir”, psihologul Marilena Ionescu explica mai multe despre emotiile copiilor. Astfel, aflam ca cel mai mult conteaza cum reactionam dupa fiecare sentiment.

„Cand le vorbesc despre emotii copiilor, eu le spun ca sunt lucruri pe care le simtim in noi, atunci cand suntem fericiti, tristi, suparati, speriati. Este vorba despre a fi inteligent cu inima si cu sufletul”, spune ea.

Marilena Ionescu te astepta pe tine si pe copilul tau la Atelierele Itsy Bitsy, pentru a invata intr-un mod interactiv despre emotiile copiilor.

sursa foto: freedigitalphotos.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s