Despre emotii: Ce este tristetea

Despre emotii: Ce este tristetea

Tu cum ii explici copilului tau ce este tristetea? Este foarte important sa le vorbim celor mici despre emotii, pentru a-i ajuta sa le recunoasca si sa le gestioneze cat mai bine. De aceasta data, la Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum arata tristetea si cum ne impacam cu ea.

„Este emotia care ne ajuta sa ne refacem dupa un eveniment care ne-a destabilizat si care presupune o pierdere – pierderea unei oportunitati, decesul unei persoane dragi si asa mai departe”, explica despre tristete Adriana Mitu, facilitator de programe pentru copii si adolescenti.

Cu totii stim macar cum se simte aceasta emotie in corp, chiar daca nu stim sa explicam ce este tristetea. Stim ca ne simtim lipsiti de chef si de energie, stim ca ne vine sa plangem si stim ca parca toata figura pica in jos, de la colturile gurii, pana la privire. Acestea sunt semne la care este bine sa fii atent si in ceea ce il priveste pe copilul tau.

Cum ii explici copilului ce este tristetea

Cel mai important este sa il ajutam pe copil sa constientizeze tristetea”, mai spune Adriana Mitu. Constientizarea este primul pas. In momentul in care observi la piciul tau semnele de mai sus, incearca sa identifici si motivul pentru care este trist si sa ii arati ca empatizezi cu el. „Inteleg ca esti trist, pentru ca…”

Apoi, nu ii nega tristetea, ci lasa-l sa si-o simta. In discutia despre emotii, tinem sa insistam ca toate emotiile sunt necesare. Asa ca, lasa-ti copilul sa planga, pentru ca plansul este o forma de descarcare.

Mai multe despre ce este tristetea si despre gestionarea ei poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Colectia de povesti terapeutice este o cale eficienta de a gestiona situatii precum: temeri, lipsa de incredere in sine, agresivitate, responsabilizare, empatie, generozitate, motivatie, atentie si concentrare.

Citeste mai multe despre Colectia ABC-ul povestilor terapeutice, aici: http://adrianamitu.com/carti/pachete-terapeutice-poveste-si-puzzle/.

Acest material face parte din campania Gradinite fara Bullying.

#gradinitefarabullying #scolifarabullying #sanatateemotionala


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s